Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

''NO BRA DAY'' ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ....ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΤΙΕΝ !!!

Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Χιλιάδες εκδηλώσεις και ιατρικές ενημερώσεις γίνονται σε όλο τον κόσμο για το θέμα αυτό. Ωστόσο, η 13 Οκτωβρίου έχει κάτι ξεχωριστό καθότι έχει καθιερωθεί ως  Παγκόσμια Μέρα χωρίς Σουτιέν, δηλαδή  ως ημέρα απόλυτης ελευθερίας για τις γυναίκες από τα σουτιέν, με απώτερο σκοπό τη σωστή ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Με σύνθημα «Leave your bra at home», ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει εξαπλωθεί και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού
Οι γυναίκες καλούνται να ζήσουν ένα 24ωρο ελευθερίας μακριά από τα σουτιέν, με το trend στο Twitter #ΝοBraDay να είναι πρώτο το πρωί και στην Ελλάδα.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, η ενημέρωση των γυναικών για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσω της επίσημης ημέρας χωρίς σουτιέν.

Το «NoBraDay» μετατράπηκε σε έναν άτυπο θεσμό, που έχει σαν σκοπό την προβολή του Οκτωβρίου, ως μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.
Η Παγκόσμια Ημέρα χωρίς σουτιέν γιορτάζεται εναλλακτικά και τον Ιούλιο. Εκατοντάδες γυναίκες από όλο τον πλανήτη συμμετείχαν στη σημερινή γιορτή, ανεβάζοντας φωτό στα social media

Δεν υπάρχουν σχόλια: