Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ''OBAMACARE''....ΑΚΟΜΗ 11 ΕΚ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ !!!

Ξεκίνησε το “ξήλωμα” των κοινωνικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης Ομπάμα, από την νέα ηγεσία των ΗΠΑ. Ανώτατο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών, δήλωσε σύντομα θα αποτελεί παρελθόν το πρόγραμμα “Obamacare” και ακολουθούν: Φορολογία, σύνορα και αλλαγή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Ο Μιτς Μακόνελ δήλωσε πως η νομοθεσία, με την οποία 11 εκατομμύρια Αμερικανοί απέκτησαν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, θα καταργηθεί – και αυτό θα είναι πλέον ευκολότερο αφού οι Ρεπουμπλικανοί έχουν μία οριακή πλειοψηφία και στη Γερουσία.
“Το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα μας” δήλωσε ο Μακόνελ, προσθέτοντας πως η κατάργηση του Obamacare βρίσκεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός του προς τους Αμερικανούς. Χαρακτήρισε τη νομοθεσία “τη χειρότερη” των δύο πρώτων χρόνων της διακυβέρνησης Ομπάμα.
Σημειώνεται πως 11 εκ. Αμερικανοί συμμετέχουν στο Obamacare, ενώ περίπου 15 εκ. καλύπτονται από το Medicaid, ένα πρόγραμμα υγείας για τους άπορους πολίτες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, οι Ρεπουμπλικανοί προσπάθησαν 60 φορές να “καταρρίψουν” τη νομοθεσία, αλλά είχαν αποτύχει.

Ως προς τις άλλες παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο Τραμπ, είναι αλλαγές στη φορολογία, το ζήτημα της “ασφάλειας” των συνόρων, αλλά και η αναθεώρηση της πολιτικής Ομπάμα για το περιβάλλον – και για τη χρήση λιγνίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: