Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΤΕΦΡΩΘΗΚΕ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ....ΜΟΥΦΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΚΡΕΒΑΤΟ [ video ]

Η σορός του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, αποτεφρώθηκε σε μια σεμνή τελετή μεταξύ στενών συγγενών και φίλων τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, σύμφωνα με
την επιθυμία που είχε εκφράσει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του 8ημερου εθνικού πένθους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου μέχρι την Τρίτη το απόγευμα οι πολίτες της Κούβας θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη τους στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα της Κούβας Χοσέ Μαρτί, σύμβολο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.
Θα ακολουθήσει συγκέντρωση στην πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα.
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, η τέφρα του θα μεταφερθεί από την Αβάνα στο Σαντιάγο ντε Κούβα, διασχίζοντας ολόκληρο το νησί της Κούβας σε ανάμνηση της νικηφόρου πορείας του 1959.
Εκεί θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, όπου θα τελεστεί ταφή στο κοιμητήριο της Αγίας Ιφιγένειας.

Η γκάφα των ΜΜΕ με τη φωτογραφία του νεκρού Φιντέλ (video – εικόνες)

Έργο τέχνης αποδεικνύεται πως είναι τελικά η φωτογραφία του νεκρού Φιντέλ Κάστρο που κάνει από χθες το γύρο του κόσμου μέσω των ΜΜΕ, καθώς κανείς όπως φαίνεται δεν μπήκε στη διαδικασία να εξακριβώσει την προέλευσή της.
Όπως βλέπουμε στα παρακάτω βίντεο από την 17η Biennale του Σύδνεϋ, η φωτογραφία του νεκρού Φιντέλ Κάστρο, δεν είναι τίποτα άλλο από σύνθεση της Κινέζας εικαστικού Shen Shaomin.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η αξιοπιστία των ΜΜΕ παγκοσμίως δέχεται ισχυρό πλήγμα με τον τρόπο που λειτουργεί η ενημέρωση από τα ίδια τα Μέσα και τους δημοσιογράφους. Ακόμα και το ΒΒC όπως και η Κουβανική τηλεόραση υπέπεσαν στη γκάφα. Δεν έχει διευκρινιστεί βέβαια αν η Κουβανική τηλεόραση δανείστηκε τη φωτογραφία από το BBC ή το αντίθετο.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: