Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΘΡΙΑΜΒΟΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΝΙΚΗ - ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ !!!

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι συμφωνήθηκαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ωστόσο επεσήμανε ότι «χρειάζεται να γίνει και άλλη δουλειά» και αναφορικά με την β’ αξιολόγηση.
Σε ερώτηση για το ΔΝΤ και για το εάν θα μπει στο πρόγραμμα ο Γερουν Ντάισελμπλουμ είπε πως το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
«Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι θα προτείνει νέα χρηματοδότηση εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς. Το Ταμείο επιβεβαίωσε ότι θα κάνει εισηγήσεις στο εκτελεστικό του συμβούλιο όταν υπάρξει τεχνική συμφωνία», τόνισε σχετικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ κατανοεί ότι η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους θα πρέπει να γίνει μετά το τέλος του προγράμματος το 2018. «Στα μέσα του 2018 θα δούμε ξανά τι ζητήματα προκύπτουν στη βιωσιμότητα του χρέους, και μόνο αν κριθεί απαραίτητο θα λάβουμε περισσότερα μέτρα», είπε κάτι που όμως αποτελεί νέο δεδομένο.
Το Eurogroup τονίζει ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ το 2018 θα πρέπει να διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα. Ωστόσο ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι βρίσκεται υπό συζήτηση το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να διατηρηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%. «Κάποιοι λένε για 3, κάποιοι για 5 και κάποιοι για 10 χρόνια», ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι η Ελλάδα να λάβει ένα πακέτο «ισχυρών» διαρθρωτικών μέτρων, ούτως ώστε να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ για κάποια χρόνια μετά το 2018.
«Συντάξαμε κάποιες προτάσεις οι οποίες είναι εφικτές ώστε να οδηγηθούμε σε μία αθροιστική μείωση του χρέους κατά 20% του ΑΕΠ το 2060. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά μέτρα θα βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: