Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ....ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία, για το «χακάρισμα» που έγινε σε Αμερικανικούς φορείς πριν τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο των κυρώσεων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απελαύνει 35 ρώσους διπλωμάτες και κλείνει δύο ρωσικές κτιριακές εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη και στο Μέριλαντ σε αντίποινα για μια σειρά παρενοχλήσεων στη Ρωσία εναντίον αμερικανών διπλωματών στη Μόσχα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος. «Οι ενέργειες αυτές αναλήφθηκαν σε αντίδραση στη ρωσική παρενόχληση Αμερικανών διπλωματών και τις ενέργειες διπλωματών που θεωρήσαμε ότι δεν συνάδουν με τη διπλωματική πρακτική», είπε ο ίδιος αξιωματούχος.                                                 

Στην αντεπίθεση ο Πούτιν: Αντίποινα στους Αμερικανούς για τις νέες κυρώσεις                                                 

Άμεση ήταν η αντίδραση της ρωσικής πλευράς. Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε λόγο για πλήγμα στις διμερείς σχέσεις.
Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Ρωσία θα προχωρήσει σε ανάλογα "αντίποινα" σε βάρος των ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι "είναι αμφίβολη η αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν τέτοια μέτρα, ειδικά όταν η κυβέρνηση Ομπάμα παραδίδει την σκυτάλη στον Τραμπ σε λίγες μέρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: