Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ....ΤΟΥΡΚΙΚΑ !!!

Σάλο στην Τουρκία έχει προκαλέσει το φυλλάδιο που διανείμουν οι αρχές στην Κιουτάχειαεια της βορειοδυτικής Τουρκίας σε όποιον παντρεύεται. Το ροζ φυλλάδιο μ’ ένα τριαντάφυλλο και μια λευκή καρδιά στο εξώφυλλο φέρει τον τίτλο «Γάμος και Οικογενειακή Ζωή».
Το εγχειρίδιο αυτό συντάχθηκε απο τον Χασάν Τσαλισάν, για να «βοηθήσει το γαμπρό και τη νύφη να βρουν το δρόμο τους μέσα στο λαβύρινθο της συμβίωσης» ωστόσο, οι συμβουλές που περιλαμβάνονται στη μπροσούρα είναι τόσο εξωφρενικές, ώστε πυροδότησαν δημόσια συζήτηση σ’ ολόκληρη την Τουρκία.
Το φυλλάδιο π.χ. συμβουλεύει τις συζύγους: «αν μιλάς την ώρα που κάνεις σεξ το παιδί σου θα τραυλίζει». Και τους άνδρες (αν και η συμβουλή αυτή έρχεται μάλλον αργά, αφού ο γάμος θα έχει ήδη γίνει, όταν θα κρατά στα χέρια του το πόνημα): «να παντρεύεστε αξιαγάπητες γυναίκες που τους αρέσει να γεννούν παιδιά, αρκεί να είναι παρθένες».
«Μια δυο σφαλιάρες δεν κάνουν κακό...»
Η πολυγαμία είναι ό,τι πρέπει για τον άνδρα, γράφει παρακάτω το φυλλάδιο: «σε περίπτωση που η γυναίκα σου είναι ανόητη, μην τη χωρίσεις αμέσως, για να μη τη φορτωθεί κάποιος άλλος. Αντίθετα το καλύτερο είναι να παντρευτείς άλλη μία, ώστε να λογικευτεί η πρώτη.»
Πέραν όλων των άλλων η μπροσούρα νομιμοποιεί και την ενδοοικογενειακή βία: «μια γυναίκα που δεν συμπεριφέρεται δεόντως στο σύζυγό της, δεν υπακούει στον άνδρα της ως κύριο του σπιτιού, μπορεί να φάει και ξύλο. Μερικές φορές χρειάζονται μια – δυο σφαλιάρες, είναι σαν φάρμακο. Έτσι θα θυμάται η σύζυγος ποιος είναι ο αφέντης του σπιτιού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: