Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

SCHAUBLE....UBER ALLES !!!

Με αφορμή τα αποτελέσματα του Eurogroup, η εφημερίδα του Βερολίνου Ταgeszeitung (TAZ) έγραψε σε άρθρο της με τίτλο «Χτύπημα για τον Σόιμπλε».
Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει πως: "Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι οι διαφορές με το ΔΝΤ δεν είναι δυνατόν να γεφυρωθούν. Για τον λόγο αυτό δεν θα υπάρξει μέχρι το τέλος του έτους απόφαση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Το γεγονός αυτό αποτελεί χτύπημα για τον Β. Σόιμπλε, μιας και είχε υποσχεθεί στο γερμανικό Kοινοβούλιο ότι το Ταμείο θα συμμετείχε. Τώρα όμως δεν μπορεί να τηρήσει την υπόσχεσή του. Η διαφωνία με το Ταμείο, με ανοιχτό αποτέλεσμα, θα μεταφερθεί στο 2017, χρονιά εκλογών στη Γερμανία."
Παράλληλα, συμπληρώνει ότι: "Στη χειρότερη περίπτωση το ΔΝΤ θα μπορούσε να αποσυρθεί εντελώς, γεγονός που θα συνεπάγονταν το τέλος του προγράμματος, μιας και αυτό συνδέεται με την συμμετοχή του Ταμείου. Το πιο πιθανό, όμως, είναι ότι η κόντρα Ευρωπαίων και Ταμείου θα παιχθεί στις πλάτες των Ελλήνων. Αντί να περιορίσουν αισθητά το ελληνικό δημόσιο χρέος, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζητούν την ενδεχόμενη παράταση της πολιτικής λιτότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: