Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΤΡΑ : ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!! [ video ]

Η δίκη του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, διακόπηκε για τις 23 Φλεβάρη και θα συνεχιστεί με την απολογία του Δημάρχου και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.
Μέχρι τη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας, το πλήθος παρέμενε συγκεντρωμένο φωνάζοντας συνθήματα έξω από τα Δικαστήρια και απαιτώντας να σταματήσει η δίωξή του, καθώς και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.
Βγαίνοντας από τα Δικαστήρια ο Δήμαρχος, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα της για να μην περάσει η ιδεολογία και η προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής και το ρατσιστικό της δηλητήριο».
Επίσης με δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε:
«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Το θέμα είναι πολιτικό και αφορά την προάσπιση αυτής της πόλης, απέναντι στα ρατσιστικά μηνύματα. Η Πάτρα δεν θα γίνει ποτέ ένας χώρος που θα δράσουν αυτοί που θέλουν να μας διαχωρίσουν και να λένε ότι τα παιδιά είναι ξένα και δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία μας, γιατί δεν είναι δικά μας.
Θα προασπίσουμε την πόλη μας από τα εγκλήματα τα οποία γίνονται με βάση τη ναζιστική ιδεολογία που έχει αυτό το μόρφωμα».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ:

«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Το θέμα είναι πολιτικό και αφορά την προάσπιση αυτής της πόλης, απέναντι στα ρατσιστικά μηνύματα. Η Πάτρα δεν θα γίνει ποτέ ένας χώρος που θα δράσουν αυτοί που θέλουν να μας διαχωρίσουν και να λένε ότι τα παιδιά είναι ξένα και δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία μας, γιατί δεν είναι δικά μας. Θα προασπίσουμε την πόλη μας από τα εγκλήματα τα οποία γίνονται με βάση τη ναζιστική ιδεολογία που έχει αυτό το μόρφωμα».Ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης, έπειτα από μήνυση της Χρυσής Αυγής, επειδή αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση της οργάνωσης, θεωρώντας ότι είναι δημοκρατικό καθήκον του να αποκρούσει τα αιτήματά της για διάθεση δημόσιων χώρων και στοιχείων από τις υπηρεσίες του δήμου. Η πράξη του Κώστα Πελετίδη είναι απολύτως δικαιολογημένη όπως αποδεικνύεται από το video που ακολουθεί και το οποίο επιβεβαιώνει όλες τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί για τον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και κονιορτοποιεί τους ισχυρισμούς της ότι πρόκειται για ένα....«κόμμα Ελλήνων εθνικιστών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: