Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο....ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΕΚΘΕΣΙΣ

Θέμα: Ο πατριωτισμός των Ελλήνων

Όποιος πολιτικοποιήσει το θέμα θα υποστεί μείωση της διαγωγής του και δεν θα συμμετάσχει στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Πώς μπορεί όμως να μιλήσει κανείς για πατριωτισμό χωρίς να πολιτικοποιήσει το θέμα;!

Με έναν τρόπο μόνο μπορεί να γίνει τέτοιο πράγμα! Εάν ο μαθητής στην έκθεσή του αναφερθεί στον νεαρότερο Έλληνα πολιτικό εξόριστο, ο οποίος βρέθηκε στην πολιτική εξορία του Παρισιού παραδίπλα από την Παναγία των Παρισίων και λίγο παραπέρα από το σπίτι του Βολταίρου!

Γιατί πατριώτες με αξία, στο Παρίσι πήγαν εξορία! Άλλωστε τέτοιοι πατριώτες ανέκαθεν νοιάζονταν για όλους τους Έλληνες, πλούσιους και φτωχούς, με μια ιδιαίτερη κατανόηση προς στους φτωχούς και με μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς γενναιόδωρους ομίλους επιχειρηματικούς!

Θα αναρωτηθεί κανείς εάν τα παραπάνω είναι remake της ταινίας «μάθε παιδί μου γράμματα»! Θα μπορούσε να είναι παρωδία της συγκεκριμένης ταινίας σε ιερόσυλη μορφή! Δεν είναι όμως τέτοιο πράγμα. Είναι μια προετοιμασία της σάτιρας να αντιμετωπίσει τον νέο κωμικό που έρχεται με φόρα για να παραστήσει τον κυβερνήτη του άμοιρου τούτου τόπου, έχοντας ως συγκυβερνήτη έναν κλόουν, κράμα της σαχλαμάρας όλων των περιόδων της Ελληνικής ιστορίας!

Οι εναλλαγές των κυβερνητών τα τελευταία χρόνια έχουν πάψει να προσφέρουν μόνο στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και στους τραπεζίτες! Προσφέρουν και στη σάτιρα! agkida

Δεν υπάρχουν σχόλια: