Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΜΕΤΡΑ & ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ....ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ !!!

Μια «χαρταμπιάνκα» με τα υποτιθέμενα «αντίμετρα» διακινεί και προπαγανδίζει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να κρύψει το βάθος και το εύρος της επίθεσης που σηματοδοτούν για την εργατική τάξη και το λαό τα «προαπαιτούμενα» της δεύτερης «αξιολόγησης» και να πασάρει τα «αντίμετρα» ως βαζελίνη. Οι επιπλέον απώλειες, που θα μετρήσουν τα λαϊκά στρώματα τα αμέσως επόμενα χρόνια, υπολογίζονται μέχρι τώρα στα 3,6 δισ. ευρώ κατ’ έτος από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις.
Πρόκειται για μέτρα που θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν άμεσα (από το 2019 το Ασφαλιστικό και από το 2020 το αφορολόγητο). Αντίθετα, οι ψευτοπαροχές που παρουσιάζονται ως «αντίμετρα», είναι μόνο «στο μιλητό», ενώ ακόμα κι αν συγκεκριμενοποιηθούν και ψηφιστούν, προϋπόθεση για την εφαρμογή τους είναι να ματώσει ο λαός για να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που θα συμφωνηθούν με το κουαρτέτο για μετά το 2018.
Επομένως, για την ώρα, ο μόνος σκοπός που εκπληρώνουν τα υποτιθέμενα «αντίμετρα» είναι να απορροφήσουν τους κραδασμούς από τη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις για τα αντιλαϊκά μέτρα, που με βεβαιότητα θα ψηφίσει η κυβέρνηση.
Αυτή είναι η μια πλευρά της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση να εξαπατήσει το λαό και να προωθήσει απρόσκοπτα την αντιλαϊκή της πολιτική. Η άλλη έχει να κάνει με το περιεχόμενο και την ουσία των μέτρων, τουλάχιστον όπως παρουσιάζονται από τις διαρροές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο. Πρόκειται για μέτρα που αναπαράγουν τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων και του συμβιβασμού του λαού με τη φτώχεια και το «μικρότερο κακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: