Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ....ΟΙ ''ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ'' !!!

Mέχρι και 4,5 συντάξεις το χρόνο ζητούν θυσία οι δανειστές για να κλείσουν την δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσουν στην συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τις αποφάσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Με βάση τις τελευταίες διαρροές από τις ενημερώσεις κυβερνητικών βουλευτών και τα συμπεράσματα της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο οι δανειστές θέλουν την ταυτόχρονη εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ για τους άγαμους (το οποίο θα φτάσει κλιμακωτά τα 5.900 ευρώ για οικογένειες με παιδιά) και τους συνταξιούχους και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις που θα φέρουν μειώσεις 35% από 1/1/ 2019.
Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε την χαριστική βολή για περίπου συνταξιούχους 1.500.000 συνταξιούχους του δημοσίου του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ. Οι δανειστές επιμένουν να ζητούν την πώληση σε ιδιώτες μονάδων της ΔΕΗ που παράγουν το 40% του ηλεκτρικού ρεύματος που αποδίδει η επιχείρηση στην δημόσια κατανάλωση μέχρι και τα μέσα του 2018 και μαζί την ιδιωτικοποίηση του 17% της εταιρίας με στόχο τη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα επόμενα βήματα θα εξαρτηθούν από την πρωτοβουλία κάποιου κοινοτικού αξιωματούχου που θα σώσει ξανά την κατάσταση ξεπαγώνοντας την αξιολόγηση όπως η πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ τον περασμένο Φεβρουάριο.
Διαφορετικά η διαπραγμάτευση θα παγώσει και πλέον θα μπει ως τελευταίο ορόσημο η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ για την επίτευξη συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: