Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

ΑΧ....ITALIA !!!

Σε χρεοκοπία «βαδίζει» η ιταλική αεροπορική εταιρία «Alitalia», καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την Τρίτη πως η ανακεφαλαιοποίηση της εταιρίας δεν είναι εφικτή. Η μεγαλύτερη μερίδα των εργαζομένων ζητά διάλογο της εργοδοσίας με τα συνδικάτα, έχοντας ως διαμεσολαβητή την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τη La Repubblica υπάρχει σοβαρός κίνδυνος απόλυσης του 60% των έντεκα χιλιάδων εργαζόμενων.Μετά την απόφαση του ΔΣ, αναμένεται να επιλεγεί ειδικός διαχειριστής μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση για το μέλλον της εταιρίας. Οι έντεκα χιλιάδες εργαζόμενοι απέρριψαν τη Δευτέρα με ποσοστό 67% το σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, το οποίο προέβλεπε περικοπές μισθών και θέσεων εργασίας.
Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η πώληση των πιο κερδοφόρων τομέων της εταιρίας, με τους εργαζόμενους να ζητούν διάλογο εργοδοσίας - συνδικάτων, με διαμεσολαβητικό ρόλο της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ακόμη και αν ο νέος έκτακτος διαχειριστής που επιλεγεί καταφέρει να εγγυηθεί με κάποιο τρόπο την επιβίωση της εταιρίας, είναι πολύ πιθανό να απολυθεί μέχρι και το 60% του προσωπικού της. Η κυβέρνηση Τζεντιλόνι αναζητά νέους επενδυτές, με τις μεγάλες τράπεζες να μην επιθυμούν να πάρουν το ρίσκο διάσωσης της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: