Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε σήμερα στους κόλπους του ισλαμο-συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος περίπου τρία χρόνια αφότου αποχώρησε από αυτό, θέτοντας σε εφαρμογή ένα από τα άρθρα της συνταγματικής αναθεώρησης που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου.
Ο Ερντογάν, ο οποίος διέκοψε επίσημα τους δεσμούς του με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) όταν εξελέγη πρόεδρος το 2014, υπέγραψε ένα έγγραφο επισημοποιώντας την επιστροφή του στο κόμμα, στη διάρκεια μιας τελετής στην έδρα του κόμματος.
Ο Ερντογάν, ο οποίος έτυχε πομπώδους υποδοχής στην έδρα του AKP, του οποίου υπήρξε ένας από τους ιδρυτές το 2001, έθεσε σε εφαρμογή με την υπογραφή του ένα από τα άρθρα της συνταγματικής αναθεώρησης, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος μπορεί στο εξής να είναι μέλος ενός πολιτικού κόμματος. Ως μέλος του AKP ο Ερντογάν θα μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία του στη διάρκεια ενός έκτακτου συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου, αντικαθιστώντας τον νυν πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ που είναι πρόεδρος του κόμματος από το 2016.
ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: