Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑΙ....ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΜΩΣ !!!

Θολό παραμένει το τοπίο για την απόφαση που θα ληφθεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου καθώς το σενάριο μιας συνολικής συμφωνίας δείχνει να μη συγκεντρώνει πλέον τις περισσότερες πιθανότητες, αλλά η Αθήνα προσβλέπει σε μια λύση με καλύτερους όρους, μεταθέτοντας ενδεχομένως την καταληκτική ημερομηνία στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου. Παρά την αισιοδοξία της κυβέρνησης, οι αποστάσεις ανάμεσα σε ΔΝΤ και Βερολίνο παραμένουν. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να παρευρεθεί στο συνέδριο που οργανώνει την Τετάρτη ο Economist στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), με θέμα «Ελλάδα: επιστροφή στις αγορές;».
Εργασιακά, ειδικά μισθολόγια περικοπές επιδομάτων αποκρατικοποιήσεις ακόμη και ανεξάρτητες αρχές αφορούν τα 25 ανοιχτά προαπαιτούμενα που θα πρέπει να κλείσουν το αργότερο μέχρι και το EWG της 6ης Ιουνίου ώστε να κλείσει επιτέλους η δεύτερη αξιολόγηση.
Από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας το οικονομικό επιτελείο συντονίζει όλα τα συναρμόδια υπουργεία ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι και το EWG που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στις 6 Ιουνίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Eurogroup της 15ης Ιουνίου όπου η Ελλάδα περιμένει και την δόση της δεύτερης αξιολόγηση αλλά και κάποια λύση για το χρέος.

Το θέμα των προαπαιτούμενων υποβαθμίζεται ακόμη και από τους δανειστές οι οποίοι. Όλοι θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την συμπλήρωση της έκθεσης συμμόρφωσης που θα πρέπει να υποβάλλει ολοκληρωμένη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο επόμενο Eurogroup. Ωστόσο αν λείπουν κάποια από τα 140 τότε εκτός από την λύση η Ελλάδα θα πρέπει να ανησυχεί και για υποχρεώσεις χρέους ύψους 7,4 δισ. ευρώ που έρχονται τον Ιούλιο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: