Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

ΕΝΑΣ ''ΒΟΛΙΚΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ'' ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ....ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ !!! [ video ]

«Έναν βολικό, μεγάλο θαλάσσιο στόχο», χαρακτηρίζει το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο, εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας, απαντώντας έτσι στα ειρωνικά σχόλια του Βρετανού υπουργού Άμυνας για το μοναδικό απηρχαιωμένο αεροπλανοφόρο της Ρωσίας.
Το καμάρι του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού και μεγαλύτερο πλοίο στην ιστορία του, το αεροπλανοφόρο «Βασίλισσα Ελισάβετ», κόστους τριών δισεκατομμυρίων λιρών, σάλπαρε για πρώτη φορά τη Δευτέρα από το Ρόσαϊθ για να ξεκινήσει τις πρώτες του θαλάσσιες δοκιμές, στη θάλασσα βορειοανατολικά της Σκωτίας. Την επομένη ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον, έγραφε στη Daily Telegraph: «βλέποντας εκείνο το παλιό, σαραβαλιασμένο “Κουζνέτσοφ” να διασχίζει πριν από μερικούς μήνες το κανάλι της Μάγχης νομίζω ότι οι Ρώσοι θα θαυμάζουν με κάποια ζήλεια αυτό το πλοίο.»
Και σήμερα ήρθε η απάντηση από τη Μόσχα: «Αυτές οι εκστατικές δηλώσεις του υπουργού Φάλον για την ωραία εμφάνιση του καινούριου τους αεροπλανοφόρου, ανώτερη εκείνης του ρωσικού αεροπλανοφόρου Ναύαρχος Κουζέντσοφ, αποδεικνύουν μια προφανή έλλειψη γνώσεων για την επιστήμη της ναυπηγικής», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Ιγκόρ Κονασένκοφ.
«Αντίθετα από το Ναύαρχος Κουζέντσοφ, που είναι εξοπλισμένο με αντιαεροπορικούς και ανθυποβρυχιακούς πυραύλους και κυρίως με πυραύλους Granit κατά πλοίων, το βρετανικό αεροπλανοφόρο δεν είναι παρά ένας μεγάλος πρακτικός θαλάσσιος στόχος», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: