Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΕΥΡΩΠΑΊ΄ΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ....ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ !!!

Η πολυπληθής παρέλαση των νεοναζί στους δρόμους του Κιέβου, με αφορμή την 106η επέτειο από τη γέννηση του Στέπαν Μπαντέρα, προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία, με τον ηγέτη της Τσεχίας να εκφράζει δημόσια τον προβληματισμό του.
Ο Μπαντέρα ήταν ο ηγέτης του εθνικιστικού κινήματος της Ουκρανίας, το οποίο συνεργάστηκε με τη ναζιστική Γερμανία και συμμετείχαν στις «εθνικές εκκαθαρίσεις» κατά των Πολωνών, των Εβραίων και των Ρώσων. 
«Κάτι δεν πάει καλά με την Ουκρανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού δεν καταδίκασαν τη συγκεκριμένη πράξη. Έκανα περιήγηση στο ίντερνετ και ανακάλυψα το βίντεο που δείχνει τη συγκεκριμένη διαδήλωση στους δρόμους του Κιέβου. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πορτραίτα του Στέπαν Μπαντέρα που μου θύμισε τον Ράινχαρντ Χάιντριχ». (Ο Χάιντριχ ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία των SS μετά τον Χάινριχ Χίμλερ και ένας από τους «αρχιτέκτονες» του ολοκαυτώματος)
«Και σε εκείνη την περίπτωση, η μορφή της παρέλασης των ναζί ήταν ακριβώς η ίδια, με τους διαδηλωτές να κρατούν πυρσούς και να φωνάζουν: Θάνατο στους Πολωνούς, στους εβραίους και τους κομμουνιστές. Κανένα έλεος», ανέφερε ο Ζέμαν που έκανε τη σύγκριση ανάμεσα στη σημερινή Ουκρανία και τον εφιάλτη του παρελθόντος.
Οι νεοναζί που συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Κιέβου, φώναζαν συνθήματα όπως: «Δόξα στο έθνος και θάνατος στους εχθρούς», «Η Ουκρανία ανήκει στους Ουκρανούς» και «Ο Μπαντέρα θα επιστρέψει και θα αποκαταστήσει την τάξη».
Εκτός των συνθημάτων μίσους, είχαν φροντίσει να έχουν και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Πολλοί εξ αυτών φορούσαν τη στολή των στρατευμάτων του Μπαντέρα κι άλλοι ανέμιζαν τις μαυροκόκκινες εθνικιστικές σημαίες.
Παράλληλα, ο Ζέμαν θύμισε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, το οποίο σπανίως υπενθυμίζεται και έχει να κάνει με τις βαθιές ρίζες που έχει ο φασισμός στην Ουκρανία.
«Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μπαντέρα θεωρείται εθνικός ήρωας στην Ουκρανία. Η εικόνα του βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Κιέβου και υπάρχει άγαλμα του στο Lviv (μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Ουκρανίας). Στην πραγματικότητα ήταν κάποιος που έσφαξε μαζικά τον κόσμο».                                                                               ΠΗΓΗ     ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: