Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ....''ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ'' !!!

Μήνυμα υπέρ της επένδυσης στο Ελληνικό στέλνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον απόηχο του μπαράζ προσφυγών.
''Γνωρίζουμε αυτές τις εξελίξεις. Οι ελληνικές Aρχές έχουν δεσμευτεί στο πλαίσιο του Μνημονίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για προχωρήσουν την ανάπλαση στο Ελληνικό. Πρόκειται για μια επένδυση κλειδί που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξης'', απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες προσφυγές.
Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Μαϊου 32 κάτοικοι των δήμων Αλίμου, Βούλας, Γλυφάδας, Πειραιά και Καλλιθέας στράφηκαν σε βάρος του Προεδρικού Διατάγματος υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στη Σύμβαση της Φλωρεντίας για την προστασία του τοπίου, όπως είναι αντίθετο και σε άλλες διεθνείς συμβάσεις.
Όπως αναφέρουν οι προσφεύγοντες το ΠΔ είναι αντισυνταγματικό καθώς η έκταση του Ελληνικού στην ουσία ιδιωτικοποιείται και πως θα έπρεπε στα αρχικά στάδια να είχε εκπονηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Ζητούν δε να είχε τεθεί η «εκποίηση» της έκτασης σε δημοψήφισμα, ως εθνικό θέμα σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος.
Οι προσφυγές αυτές προς το παρόνπάντως δεν παράγουν έννομο αποτέλεσμα, καθώς το θέμα έχει ήδη κριθεί, με τα έργα να συνεχίζονται κανονικά έως ότου κριθούν από το ΣτΕ οι ισχυρισμοί των κατοίκων και των οργανώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: