Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΚΑΤΑ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ !!!

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι όσων από την αρχή της μεγάλης επιχείρησης απομάκρυνσης των προσφύγων και μεταναστών από τους χώρους της ΑΒΕΞ και του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου αυτοί, μετά από λίγο διάστημα, θα επιστρέψουν στην Πάτρα.
Ηδη, σιγά-σιγά, κάνουν την εμφάνισή τους άτομα που είτε κατάφεραν την ημέρα της αστυνομικής επιχείρησης να ξεφύγουν, είτε μετά την μεταφορά τους εκτός Αχαϊας και την καταγραφή τους, γυρίζουν πίσω κατά ομάδες, έχοντας πάντα σαν στόχο την διαφυγή τους στην Ιταλία.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών, τις τελευταίες ώρες ήδη εντοπίζονται αλλοδαποί οι οποίοι σε μικρές ομάδες 5-10 ατόμων έρχονται με τα πόδια στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Μάλιστα, επιλέγουν να κινούνται σε αυτές τις μικρές ομάδες, ώστε να μην δίνουν στόχο. Ήδη 30 - 40 άτομα έχουν βρεί καταφύγιο στο νότιο πάρκο της πόλης.
Η αστυνομία με συνεχείς περιπολίες γύρω από το πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου και την ΑΒΕΞ προσπαθεί να απομακρύνει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων άτυπων καταυλισμών στους χώρους αυτούς. Εξάλλου στην Πάτρα θα βρεθεί το απόγευμα ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.
Στόχος της επίσκεψης του Υπουργού θα είναι να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ακτή Δυμαίων και κατά πόσο το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε μετά την επέμβαση της Αστυνομίας αλλά και την συνεχή επιτήρηση που υπάρχει πλέον στην παραλιακή οδό της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: