Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

T A M A M !!!

Οι Τούρκοι χρήστες του Διαδικτύου έχουν επιδοθεί σήμερα σε έναν ανελέητο πόλεμο στο Twitter με όπλα… τις λέξεις-κλειδιά, με τις αντίπαλες πλευρές να εκφράζουν από τη μία τη συμπάθειά τους από την άλλη την αγανάκτησή τους προς το πρόσωπο του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που διεκδικεί άλλη μια θητεία στον προεδρικό θώκο της χώρας του.

Μια ένδειξη των διαστάσεων που έχει λάβει αυτή η διαδικτυακή μάχη, όπου οι επικριτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν προς το παρόν το προβάδισμα, είναι το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ διαβεβαίωσε σήμερα ότι στις εκλογές της 24ης Ιουνίου τον νικητή θα τον κρίνουν «οι κάλπες, όχι το Twitter».
Από χθες Τρίτη, οι πολέμιοι του Τούρκου προέδρου κάνουν μαζικά αναρτήσεις με την ετικέτα «tamam» («φθάνει» ή «αρκετά», στα τούρκικα) την οποία αναπαρήγαγαν πάνω από ένα εκατομμύριο φορές χθες, ενώ και σήμερα το tamam επικρατεί μεταξύ των δημοφιλέστερων στο τουρκικό Twitter.
Το διαδικτυακό «μέτωπο» ξεκίνησε με αφορμή την ομιλία που εκφώνησε ο Ερντογάν χθες όπου διαβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί από τα πολιτικά πράγματα εάν το έθνος του πει «tamam».
Ωστόσο, οι υποστηρικτές του προέδρου της Τουρκίας, που κυβερνά τη χώρα τα τελευταία 15 χρόνια και θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία επιπλέον 10 χρόνια δεδομένης της συνταγματικής αναθεώρησης που εγκρίθηκε τον περασμένο χρόνο, αποφάσισαν να αντεπιτεθούν και έστειλαν μαζικά μηνύματα στο Twitter με ετικέτα τη λέξη «devam» («κι άλλο», «συνέχισε», στα τούρκικα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: