Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ : ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019. ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για πελετιδης
Ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές που θα εισάγουν στα εκλογικά ήθη το σύστημα της απλής αναλογικής, ο δήμαρχος της Πάτρας φαίνεται να παίζει χωρίς αντίπαλο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν έχει υποστεί φθορά, η σχέση του με τους πολίτες παραμένει ισχυρή και οι βολές των πολιτικών του αντιπάλων μοιάζουν να μην βρίσκουν το στόχο τους. Το φαινόμενο Πελετίδη, έχει για τον καθένα διαφορετική ανάγνωση, ωστόσο άπαντες συμφωνούν ότι ο δήμαρχος της Πάτρας δεν έχει καταφέρει μόνο το, - για πολλούς ζητούμενο - …πέρασμα στους πολίτες.Αποτέλεσμα εικόνας για πελετιδης δικη Έχει καταφέρει να απενεργοποιήσει επί μακρόν τα αντανακλαστικά των πολιτικών του αντιπάλων. ίσως και ένα μεγάλο μέρος από τις φιλοδοξίες τους.
Είναι ώρα λοιπόν για μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης με τον δήμαρχο της Πάτρας, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς δηλώνει ότι θα είναι παρών και στην επόμενη αναμέτρηση, καθώς δεν δείχνει να τον πτοεί ούτε η «ρευστότητα» της απλής αναλογικής.

-Πολλοί ισχυρίζονται ότι στο δήμο της Πάτρας παίζετε χωρίς αντίπαλο. Επικρατεί γενικά η αίσθηση ότι οι εκλογές θα είναι για σας μια εύκολη κούρσα με βάση τα έως σήμερα τουλάχιστον δεδομένα. Το ερώτημα λοιπόν είναι προφανές: Θα είστε εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων;
«Αντίπαλο έχουμε και είναι πανταχού παρών. Είναι η άρχουσα τάξη, τα κόμματα που την υπηρετούν, οι αστικές κυβερνήσεις χθες και σήμερα, οι παρατάξεις τους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όλοι όσοι στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν σήμερα το λαό μας. Οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι μια εύκολη κούρσα, αλλά μια σκληρή πολιτική μάχη, θα είναι ημέρα κρίσης του πατραϊκού λαού επί των πεπραγμένων μας και αν θέλει να συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, είτε αυτές αφορούν τη δουλειά με δικαιώματα και τους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας, είτε τα έργα και τις υποδομές που αφορούν την καλυτέρευση της ζωής του.
Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τις επερχόμενες εκλογές με το αίσθημα ικανοποίησης, φιλοδοξιών και ιδιοτελών κινήτρων. Σ’ αυτή την προσπάθεια θα είμαστε παρόντες».

-Πού αποδίδετε την καλή χημεία που έχετε με τους Πατρινούς; Το γεγονός, για να το πούμε απλά, ότι ο κόσμος σας αγαπάει;
«Με τους περισσότερους συναντηθήκαμε σε μια μακρινή πορεία αγώνων και αγωνιών σε πολλά επίπεδα. Κοινό χαρακτηριστικό σ’ αυτή την πορεία ήταν η αλήθεια, ο σεβασμός, τo ξεπέρασμα προκαταλήψεων, όχι κουτοπονηριές και εκμετάλλευση των σχέσεών μας. Ο αγώνας για το δίκιο συγκινεί και ενώνει τους περισσότερους ανθρώπους που δεν έχουν ιδιοτέλεια».
-Δέχεστε συχνά την κριτική ότι ακολουθείτε στον δήμο της Πάτρας κομματική γραμμή. Κάποιοι μάλιστα εκ των επικριτών σας λένε ότι αυτό δεν αντιπροσωπεύει το ποσοστό του άνω του 60% που σας ψήφισε. Τι απαντάτε;
«Ας αναφερθούμε λοιπόν σε ορισμένες από τις πρωτοβουλίες μας που πηγάζουν από τη ‘’γραμμή’’ που λέτε. Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου, στηριγμένοι στις μεγάλες δυνατότητες των εργαζομένων του, επισκευάσαμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό που ήταν σε αδράνεια, όπως και μηχανήματα της ΔΕΥΑΠ της Περιφέρειας που ήταν παροπλισμένα, αγοράσαμε υλικά και με αυτεπιστασία ξεκινήσαμε να χτίζουμε την πόλη μας.Αποτέλεσμα εικόνας για πελετιδης πλατανοδασος Αποδώσαμε στον πατραϊκό λαό, απειθαρχώντας στους νόμους και τις γραφές, το Νότιο Πάρκο και συνεχίζουμε με την δημιουργία νέων πάρκων στον Κόκκινο Μύλο το Πλατανόδασος και το Ριγανόκαμπο. Με συνέπεια διεκδικούμε το Παραλιακό Μέτωπο, που αν δεν υπήρχε η απαράδεκτη κυβερνητική καθυστέρηση θα είχε ήδη αποδοθεί.
Δημιουργήσαμε νέους παιδικούς σταθμούς, όπως δίπλα στη Δεξαμενή και στην οδό Μανιακίου, Ανακαινίσαμε το κακοσυντηρημένο Παμπελοποννησιακό, όπου σήμερα αθλούνται δωρεάν χιλιάδες πατρινοί, όπως και συνολικά τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Φτιάχνουμε τα γήπεδα Πετρωτού, Σαραβαλίου, Ροϊτίκων, Ψαθοπύργου. Διαμορφώσαμε δεκάδες νέες παιδικές χαρές. Δημιουργείται παιδότοπος στον εναπομείναντα χώρο του πρώην Λούνα Παρκ. Διαμορφώσαμε δύο χώρους που ήταν επί δεκαετίες παρατημένοι, στην Πλαζ και τα Ροΐτικα και λειτουργούμε τις θερινές παιδικές κατασκηνώσεις όπου πάνω από 1.200 παιδιά φιλοξενούνται δωρεάν.

Ανακαινίζονται δεκάδες σχολικά συγκροτήματα, χτίζουμε νέα σχολεία, γίνονται ασφαλτοστρώσεις, πλατείες, πεζοδρόμια. Σε λίγο θα μπει στη ζωή της πόλη μας η ανάπλαση της Άνω και της Κάτω Πόλης, οι Σκάλες της Αγίου Νικολάου, της Γεροκωστοπούλου και της Πατρέως, η ανάπλαση στα Ζαρουχλέϊκα, στο έλος της Αγυιάς, στο Ανατολικό διαμέρισμα στα Κανδριάνικα και στην ευρύτερη περιοχή της Γούβας.
Σε μικρό χρονικό διάστημα ξεκινούν οι εργασίες στο Αρσάκειο, που θα μετατραπεί σε Δημαρχείο.
Τα Σφαγεία ανακατασκευάζονται μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο ‘’επενδυτής’’, για τις ανάγκες του Καρναβαλιού, το Εργοστάσιο Τέχνης που λεηλατήθηκε ξαναγεννιέται, θα ολοκληρωθεί το θεατράκι στην Κρήνη. Αναπαλαιώνονται το Παλιό Νοσοκομείο στην Άνω Πόλη και το εμβληματικό Θέατρο Απόλλων. Οι παλιές σταφιδικές αποθήκες του ΑΣΟ στις Ιτιές θα μετατραπούν σε πολιτιστικό – αθλητικό κέντρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για πελετιδης Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια για να πάρει ανάσα η λαϊκή οικογένεια, μειώσαμε τα Δημοτικά τέλη για το 80% των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας, ενώ εντάξαμε στον ανώτερο συντελεστή 4,5% τις μεγάλες επιχειρήσεις, Τράπεζες, Βιομηχανικές μονάδες. Καταργήσαμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Απαλλάξαμε ή μειώσαμε τα δημοτικά τέλη και το τιμολόγιο του νερού σε άνεργους, δικαιούχους του ΚΕΑ, πολύτεκνους, ΑΜεΑ. Πήραμε πρωτοβουλίες μας για να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα να μην παίρνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για χρέη, να μην γίνονται πλειστηριασμοί της λαϊκής περιουσίας, να μην κόβεται το ρεύμα σε κανένα σπίτι.
Όλα αυτά είναι προς όφελος ‘’του Περισσού’ ή των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας;
Κουνούν το δάχτυλο στον πατραϊκό λαό γιατί έκανε την ‘’αμαρτία’’ να μας ψηφίσει και να μας εμπιστευτεί. Θέλουν οι πρωτοβουλίες μας, που απευθύνονται στο σύνολο του πατραϊκού λαού να συναντήσουν ‘’τοίχο’’. Δυναμώνουν τις προκαταλήψεις, το διαίρει και βασίλευε. Ο πατραϊκός λαός είναι έμπειρος, οι ‘’κουτοπονηριές’’ τους δεν περνάνε».

-Η ανάπλαση του Λαδόπουλου είναι ένα έργο που θα χαρακτηρίσει την αναμόρφωση όλης της νότιας πλευράς της Πάτρας. Θεωρείτε ότι θα είναι έργο- σταθμός για την πόλη και θα βάλει τη σφραγίδα σας στην πορεία της;
«Το εργοστάσιο του Λαδόπουλου, που αγοράστηκε από το δήμο με δάνειο πριν 20 χρόνια, μπορεί να αναπλαστεί. Από ερείπιο να γεμίσει ζωή, επηρεάζοντας θετικά και την ευρύτερη περιοχή που κατοικείται από τους εργαζόμενους των πρώην εργοστασίων, που σήμερα ζουν στην ανεργία. Αντί να γίνει Διοικητήριο της Περιφέρειας στο Κοτρώνι, να γίνει στο Λαδόπουλο, να γίνουν και χώροι για τις ανάγκες του Δήμου αλλά και άλλων δημόσιων φορέων. Όταν θα έρθει το αίτημα από την Περιφέρεια, θα το εξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο».
-Ποιά είναι η γνώμη σας για την απλή αναλογική; Πιστεύετε ότι θα λύσει ή θα δημιουργήσει προβλήματα;
«Ως Δημοτική Αρχή, από χρόνια έχουμε διατυπωμένη θέση για απλή, ανόθευτη αναλογική, χωρίς πλαφόν για Δημοτικά - Περιφερειακά Συμβούλια, στη βάση της ισοτιμίας της ψήφου.Αποτέλεσμα εικόνας για πελετιδης Στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση όμως, η απλή αναλογική είναι ο φερετζές σε ένα ακόμα αντιδραστικό νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ. Ο «Κλεισθένης» συνεχίζει από εκεί που άφησε ο «Καλλικράτης». Διευρύνει την ανταποδοτικότητα στη λειτουργία των δήμων, προωθεί νέες συμπράξεις με τις επιχειρήσεις, κλειδώνει τη μειωμένη κατά 60% χρηματοδότηση από το κράτος. Συνολικά κάνει νέες προσαρμογές στο ρόλο του τοπικού κράτους, στο πλαίσιο της πολιτικής που δίνει κυριολεκτικά γη και ύδωρ στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αξιοποιώντας το σύνολο των λειτουργιών των δήμων.
Πέρα από αντιπαραθέσεις - υπαρκτές και ανύπαρκτες- υπάρχει η επιδίωξη για τη διασφάλιση ευρύτατων συναινέσεων για να υπηρετηθεί πιο στέρεα η αντιλαϊκή πολιτική. Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών αρχών, πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων, τα συλλογικά τους επιτελεία ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ που λειτουργούν με στελέχη των αντίστοιχων κομμάτων και όχι μόνο, διαχειρίστηκαν σε πλήρη σύμπνοια την ίδια πολιτική.
Αποτέλεσμα εικόνας για πελετιδης πατρα αθηνα Υλοποίησαν την πολιτική επιβολής φόρων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της εμπορευματοποίησης κοινωνικών τομέων, αποδέχτηκαν την περιστολή της κρατικής χρηματοδότησης, την διεύρυνση της ανταπόδοσης, της διασύνδεσης των τοπικών οργάνων με τις επιχειρήσεις και τις επιδιώξεις τους».
Έχετε επικεντρώσει στο έργο σας στην κοινωνική πολιτική. Δέχεστε την κριτική ότι στο πλαίσιο αυτής της επιλογής έχετε θέσει σε δεύτερη μοίρα το αναπτυξιακό όραμα για την περιοχή. Τι απαντάτε;
«Πράγματι, μας λένε ότι με αγωνιστικές εκδηλώσεις δεν λύνονται τα προβλήματα των ανέργων και της ανεργίας, ότι θα έπρεπε σαν δήμος τάχα να πάρουμε άλλες πρωτοβουλίες. Να καλέσουμε τους επιχειρηματίες, να τους ανοίξουμε δρόμο για επενδύσεις, που θα φέρουνε και τις δουλειές.
Τους απαντάμε, λέτε ψέματα!!!
Στην χώρα μας και διεθνώς γίνεται συγκέντρωση πλούτου. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Καταστρέφονται οι μικρομεσαίοι Πλημμυρίσαμε από ανέργους. Οι επενδυτές πάνε εκεί που κερδίζουν περισσότερα. Εκεί που οι εργαζόμενοι παίρνουν μισθούς δούλου.

Αποτέλεσμα εικόνας για πελετιδης Εμείς λέμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος!
Να πάρει ο λαός την υπόθεση της ζωής και τον πλούτο της χώρας στα χέρια του! Να οργανώσει την οικονομία και την ζωή στον τόπο του με βάση τις δικές του ανάγκες.

Εμείς πιστεύουμε ότι στον 21ο αιώνα μπορούμε να οργανώσουμε την ζωή μας αλλιώς! Να βάλουμε μπροστά ένα νέο όραμα όπου πρωταγωνιστής θα είναι ο λαός μας.
Να τι θέλουμε! Να εμπνεύσουμε τον λαό μας ότι μπορεί το δίκιο του να το φέρει ξανά στην επιφάνεια, ότι μπορεί να το κάνει πράξη και έργο. Το πιο όμορφο και φιλόδοξο έργο για το όποιο μπορεί και αξίζει να παλέψει!
Σε αυτό το λαϊκό όραμα θέλουμε να συνεισφέρουμε και οφείλουμε να συνεχίσουμε και θα κριθούμε για αυτό».


-Απέναντί σας συνασπίζονται συχνά παρατάξεις της αντιπολίτευσης με κοινές ανακοινώσεις. Πώς το σχολιάζετε και γενικά πώς σχολιάζετε τη στάση της αντιπολίτευσης;
«Οι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν κοινό στόχο, τους ενώνει ο διακαής πόθος να μην επανεκλεγεί αυτή η Δημοτική Αρχή. Οι κοινές τους ανακοινώσεις αναδεικνύουν την πολιτική υποκρισία τους, ότι δήθεν τους χωρίζει άβυσσος. Όταν τα συμφέροντα το απαιτούν, η άβυσσος χάνεται και βρίσκονται σφιχταγκαλιασμένοι. Αποτέλεσμα εικόνας για πελετιδης δυτικο παρκο Για παράδειγμα όλοι αυτοί μαζί με την Διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ήταν οι κολαούζοι της κυβέρνησης στο πρόσφατο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση όπου τους απασχόλησε η εξειδίκευση της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής στο επίπεδο της περιφέρειας. Σε ποιους τομείς και κλάδους θα αναπτυχθεί το κεφάλαιο και η κερδοφορία του».
-Τελευταία επικρατεί σιωπή για τους Μεσογειακούς αγώνες, γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διοργάνωση. Τι συμβαίνει;
«Πρόσφατα, με επιστολή μας προς τον αρμόδιο υπουργό, εκφράσαμε για μια ακόμα φορά τις δικαιολογημένες ανησυχίες μας για την μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην προετοιμασία της διοργάνωσης των αγώνων και την έλλειψη της αναγκαίας χρηματοδότησης.
Αποτέλεσμα εικόνας για πελετιδης Ζητούμε τα αυτονόητα, με τους αγώνες να δημιουργηθούν αθλητικές υποδομές στην πόλη, να γίνει ανάπλαση του εγκαταλελειμμένου χώρου του πρώην κολυμβητηρίου στην Αγυιά. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει απάντηση».
-Τι απαντάτε στη ΡΑΠ που ισχυρίζεται ότι η δημοτική αρχή δημιουργεί σκοπίμως κωλύματα σε μια σειρά θεμάτων προκειμένου να βγει καταγγελτικά απέναντι στην κυβέρνηση;
«Όλες οι κυβερνητικές παρατάξεις δεν σκέφτονται τίποτα άλλο από το να προστατέψουν την κυβέρνησή τους. Για να δούμε. Εμείς δημιουργούμε κώλυμα για να προχωρήσουν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες, η παραχώρηση του Παραλιακού Μετώπου μέχρι σήμερα, που αν περιμέναμε τις εγκρίσεις, τις μελέτες, κ.λπ. ο χώρος του Νότιου Πάρκου θα ήταν ακόμα χαβούζα, ποιος μας κυνηγά με εισαγγελείς και πρόστιμα;
Εμείς βάζουμε κωλύματα να παραχωρήσουν τον πρώην σκουπιδότοπο του Ριγανόκαμπου;

Αποτέλεσμα εικόνας για πελετιδης εργα Εμείς βάζουμε κωλύματα να υπογειοποιηθεί το τρένο από το Ρίο έως το νέο λιμάνι; Εμείς τους εμποδίζουμε να φτιάξουν τη μελέτη;
Εμείς τους εμποδίζουμε να ολοκληρώσουν το έργο του Πείρου – Παραπείρου, να έχουμε νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών;
Εμείς βάζουμε κωλύματα να έχει η πόλη μας Δημόσια, αξιόπιστα Μέσα Μαζικής Μετακίνησης; Εμείς βάζουμε κωλύματα να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην ενότητα του Ρίου, εμείς βάζουμε κωλύματα να προχωρήσουν στη χρηματοδότηση των έργων αντισεισμικής προστασίας;
Προφανώς, όπως χθες έτσι και σήμερα, κύριο εμπόδιο στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών, είναι αυτοί που έχουν τα κλειδιά της οικονομίας και το πολιτικό τους προσωπικό. Είναι αλήθεια ότι αυτή η κυβέρνηση ξεχωρίζει, παίρνει πολλά μπράβο από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την κυβέρνηση στων ΗΠΑ για αυτή της την αντιλαϊκή πολιτική
Αποτέλεσμα εικόνας για πελετιδης δυτικο παρκο». 
-Τι έχει ανάγκη πάνω από όλα τελικά ο πολίτης της Πάτρας κύριε δήμαρχε;
«Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες, συντάξεις που να μην εξαντλούνται μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο. Αν υπάρχουν αυτά, τα άλλα μπορούν να γίνουν. Αυτό είναι το κυρίαρχο, εδώ κρινόμαστε όλοι, εάν καταφέρουμε, κόντρα στην επιθυμία των λίγων, να ενωθούμε, αν διώξουμε τα ζιζάνια που σκορπίζουν την ηττοπάθεια, την διχόνοια, ο λαός θα επιβάλει τη θέλησή του. Αυτοί που χτίζουν την πόλη μας θα χαμογελάσουν, τα παιδιά μας θα ανοίξουν τα φτερά τους, θα χαρούν τη ζωή».
Αποτέλεσμα εικόνας για πελετιδης δουλεια για ολους  Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

Dete Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: