Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ....ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ !!!

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, λέει ο λαός. Αλλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματός του, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ''επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα''. Γιατί, άραγε, είναι εθνικά επικίνδυνος ο Αλέξης Τσίπρας και είναι εθνικά ακίνδυνη η Ν.Δ.; Το επίμαχο θέμα είναι το Μακεδονικό.
Πάνω σε αυτό το ζήτημα η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πει τα πάντα, αλλά τίποτε το εποικοδομητικό.
Χθες ο Κ. Μητσοτάκης, στις κόκκινες γραμμές - πέρα από τις οποίες δεν δέχεται υποχώρηση - πρόσθεσε τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνότητα. Ζητάει να μην αναγνωρίσουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ο δε Γ. Κουμουτσάκος ότι ήταν και αυτός ''πάρα πολύ μικρός για να γνωρίζει τι συνέβη τότε''!
Όφειλε όμως η Ν.Δ., ο αρχηγός της και οι σύν αυτώ, να ξέρουν ότι την....''μακεδονική γλώσσα'' η Ελλάδα την έχει αναγνωρίσει στον ΟΗΕ από το 1977 επί κυβερνήσεως Ν.Δ. και πρωθυπουργίας Κων/νου Καραμανλή. (Του...''Έθνάρχη'' )

Στα συμπεράσματα της «Τρίτης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση Γεωγραφικών Ονομάτων», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το διάστημα 17 Αυγούστου-7 Σεπτεμβρίου 1977, ''καταγράφεται ρητά η ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας'':

«Αναγνωρίζοντας περαιτέρω ότι στη Γιουγκοσλαβία η λατινοποίηση του σερβο-κροατικού και μακεδονικού κυριλλικού αλφάβητου έχει από καιρό χρησιμοποιηθεί σε επίσημα γεωγραφικά λεξικά και χάρτες», η Διάσκεψη συνιστά πως «τα συστήματα που αναφέρονται στο παράρτημα του παρόντος ψηφίσματος πρέπει να υιοθετηθούν ως διεθνή συστήματα για τη λατινοποίηση των σερβο-κροατικών και μακεδονικών γεωγραφικών ονομασιών στη Γιουγκοσλαβία»

Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετείχε ο Γ. Μπαμπινιώτης, αλλά και ο Ευάγγ. Κωφός, ειδικός για το Μακεδονικό.
Πρέπει επίσης να θυμίσουμε στον Κ. Μητσοτάκη ότι ο πατέρας του το 1992 δεχόταν ''να αναγνωριστεί η ΠΓΔΜ με διπλή ονομασία''. Με τη χρήση δηλαδή για το εσωτερικό απλώς του ονόματος Μακεδονία και την κατοχύρωση εσωτερικά σε όλα τα δημόσια όργανα της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας.
Επίσης, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ( Του νεώτερου ) με υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη συζητούσε το ''Μακεδονία-Σκόπια'' για όνομα της γείτονος. Με βάση την τωρινή πολιτική της Ν.Δ. για το θέμα, περιμένουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - αν θέλει να είναι συνεπής σε όσα λέει - στον κατάλογο των εθνικά επικίνδυνων να προσθέσει τον πατέρα του, την αδελφή του, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κώστα Καραμανλή και όσους άλλους νομίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: