Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ - ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ - ΜΑΤΙ - ΡΑΦΗΝΑ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!! [ video ]

Σε μεγάλη τραγωδία εξελίχθηκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στην Ανατολική Αττική. 
Τουλάχιστον 74 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί ενώ δυστυχώς εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ανέβει κι άλλο.
Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν πολλά μικρά παιδιά, εκατοντάδες οι τραυματίες και χίλια κατεστραμένα σπίτια κι ο τελικός απολογισμός δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμη… Οι τραυματίες έχουν αυξηθεί στους 150, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.
Όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης, ειδικότερα στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν.
Τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας περισυνελέγησαν από τη φρεγάτα «Έλλη» τέσσερις ακόμη νεκροί. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό από διασώστες του Ερυθρού Σταυρού ότι 26 άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι σε χωράφι στο Μάτι.
Το δάσος της Κινέττας εξαφανίστηκε. Άνοιξε ο δρόμος για τα ιδιωτικά ορυχεία βωξίτη. Στάχτη το Μάτι και η Ραφήνα, μύρισε καμένη σάρκα.. Από του χρόνου νέα οικόπεδα με θέα....
Η Μάνδρα πνίγηκε. Κανένα κονδύλι μέχρι σήμερα για αντιπλημμυρική, αντιπυρική, αντισεισμική προστασία. Αντιθέτως, έδωσε η περιφερειάρχης κλόουν 150 εκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια της Περιφέρειας, για την....''διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος''. Όχι, ρε αλήτες. Δεν είναι ''φυσικές καταστροφές'' αυτές, ούτε πρόκειται για ''ακραία καιρικά φαινόμενα'' και ''ασύμετρες απειλές''. Απειλή είστε εσείς και όσοι έχουν κυβερνήσει μέχρι τώρα αυτή τη χώρα, και μάλιστα ΤΑΞΙΚΗ.....

Έν τω μεταξύ, στοιχεία - σοκ αναφορικά με τον αριθμό των αυθαίρετων κτισμάτων σε δάση ανά την ελληνική επικράτεια. Στην Αττική μόνο, τα βεβαιωμένα αυθαίρετα ανέρχονται σε 100.000. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι εκτιμήσεις μιλούν για τουλάχιστον 700.000 αυθαίρετα!
Και εύλογα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί εάν αναφερόμαστε σε κάποια Μπανανία της Λατινικής Αμερικής ή σε μια χώρα του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρόκειται για την καλύτερη απόδειξη των μεθόδων στις οποίες βασίστηκε και γιγαντώθηκε - χρόνια τώρα - το κράτος των πελατειακών σχέσεων, της μίζας, της ρεμούλας και της εγκληματικής αδιαφορίας για το φυσικό περιβάλλον και τις δασικές εκτάσεις.
Το μέγεθος της αυθαιρεσίας δεν αφορά μόνο ένα επίπεδο των λειτουργιών του κράτους και της πολιτείας, αλλά το σύνολο των κατεχόντων μικρή ή μεγάλη εξουσία, χωρίς να ξεχνάμε ότι «το ψάρι βρομάει από το κεφάλι». Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι πραγματική πολιτική βούληση των κυβερνώντων
δεν υπήρξε ποτέ ώστε να εξαφανιστεί αυτό το φαινόμενο που ενδημεί εδώ και δεκαετίες και γύρω του έχει στηθεί ένας χορός εκατομμυρίων. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια.
Πάντα μετά τις φωτιές έρχεται η επίσημη πολιτεία και μιλάει για εθνική τραγωδία, ασύμμετρη απειλή,  ή για τον στρατηγό άνεμο. - ( Η αλήθεια βέβαια είναι πως σε αυτή τη χώρα ευδοκιμούν τόσα και τόσα φρούτα (Πολύδωρας, Λιακόπουλος, Βελόπουλος, ο Λεβέντης, ο Τζήμερος μέχρι κι ο … Σώρρας) οπότε είναι λογικό η μαλ@κία να πέφτει σύννεφο και να έχει ποτίσει ολόκληρη την κοινωνία.) -  Όμως μετά από λίγο η ίδια η πολιτεία έρχεται με κάποιο νόμο, και σου κλείνει πονηρά το μάτι για το ΠΩΣ θα κάνεις ΝΟΜΙΜΟ το οικοπεδάκι το σπιτάκι ή την μεζονέτα που απέκτησες στα ΚΑΜΜΕΝΑ.
― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα.
ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙΣ....Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια και....η ωμή πραγματικότητα, κι όποιος κατάλαβε - κατάλαβε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: