Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !!! [ video ]

Κατατέθηκε και είναι σε διαδικασία ψήφισης, η τροποποιητική διάταξη του Νομοσχεδίου, με την οποία παραχωρείται για 99 χρόνια στον Δήμο Πατρέων, η παραλιακή ζώνη της Πάτρας.
Η θετική αυτή εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα των μακροχρόνιων αγώνων του πατραϊκού λαού.

Είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής διεκδίκησης, στην οποία είχε σημαντική συμβολή η Δημοτική Αρχή, με αντίστοιχου περιεχομένου αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και οργάνωση κινητοποιήσεων.
Είναι αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων, σε τμήματα του θαλάσσιου μετώπου που αποδόθηκαν στο λαό για χρήση, όπως είναι το Νότιο Πάρκο, κόντρα στα εμπόδια και στις διώξεις, όλο αυτό το διάστημα, εκ μέρους των κρατικών υπηρεσιών.
Δεν πάνε ούτε δυο χρόνια,από τότε που ήθελαν να ψηφισθεί ένα κείμενο παραχώρησης διάτρητο σε πολλά σημεία...Τότε υπήρξε σθεναρή αντίδραση από το σύνολο σχεδόν του δημοτικού συμβουλίου,πλην της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσε το τότε κείμενο ΄΄καλή΄΄ βάση για συζήτηση...
Αλλά όλοι και όλα κρίνονται...

Το σημερινό κείμενο παραχώρησης έχει μόνο ένα ονοματεπώνυμο και αυτό είναι ο Λαός της Πάτρας...
Κάθε λέξη αυτού του κειμένου κρύβει ώρες συνεδριάσεων, συσκέψεων,διεκδικήσεων,αγώνων...ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο λαός μαζί με την πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων κατάφερε να έρθει αυτό το κείμενο στη βουλή...
Ο λαός της Πάτρας σήμερα νίκησε...
Δεσμευόμαστε ότι μαζί με τον πατραϊκό λαό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κρατική χρηματοδότηση
και αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών των δημοτών μας. Αυτό δηλαδή που υλοποιήσαμε με το Νότιο Πάρκο, τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της Πλαζ, το Πλατανόδασος, τον Κόκκινο Μύλο, και αλλού. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να χαρατσωθεί ο πατραϊκός λαός για δράσεις αναψυχής και πολιτισμού.
Θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε αυτά, γιατί ήδη έχει κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο «Κλεισθένης I», με τις ρυθμίσεις του οποίου οι όποιες ανάγκες των Δήμων θα καλύπτονται από την ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα, που πλέον μονιμοποιούνται, με την εκμίσθωση δημοτικών χώρων και εκτάσεων σε επιχειρήσεις, στο τουριστικό κεφάλαιο, με ληστρικές παραχωρήσεις
δημοτικής ακίνητης περιουσίας και προκλητικές διευκολύνσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους.
Θα διασφαλίσουμε την προστασία της δημόσιας περιουσίας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση, για την αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών του λαού της πόλης μας.
Έτσι, θα γίνει ολόκληρο το θαλάσσιο μέτωπο, χώρος αναψυχής και δραστηριοτήτων για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: