Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ !!! [ video ]

Απαγορευμένη λέξη αποτελεί και πάλι για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν τις εξελίξεις στη Βολιβία o όρος «πραξικόπημα». Όπως φαίνεται, δεν τους αρκεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος της χώρας, Έβο Μοράλες, εξωθήθηκε σε παραίτηση, ύστερα από παρέμβαση του αρχηγού γενικού επιτελείου στρατού.
Δεν συγκινούνται ούτε από το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη και μέλη τη εκλογικής επιτροπής συλλαμβάνονται από τους πραξικοπηματίες, ενώ τα σπίτια αρκετών πολιτικών (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου) πυρπολούνται ή καταστρέφονται από ομάδες ακροδεξιών που στηρίζουν τη χούντα.
Τα διεθνή media έχουν φτάσει στο σημείο να αποκρύπτουν αποσπάσματα από το τελευταίο διάγγελμα του Μοράλες,Η Ουάσιγκτον χρηματοδοτεί τον Οργανισμό με περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, γεγονός που, πλέον, αντιστοιχεί σχεδόν στο 60% του προϋπολογισμού του.   στο οποίο καταγγέλλει το πραξικόπημα, προκειμένου να προβάλλουν μια εικόνα κανονικότητας και συνταγματικής νομιμότητας. Οι εξελίξεις, όμως, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός πραξικοπήματος, το οποίο εξυφαίνονταν για χρόνια, με ενεργή παρέμβαση των ΗΠΑ.
Στο επίκεντρο των προσπαθειών ανατροπής βρέθηκε, και αυτή τη φορά, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), ο οποίος αμφισβήτησε τη νομιμότητα των τελευταίων προεδρικών εκλογών, που θα προσέφεραν στον Μοράλες την τέταρτη προεδρική θητεία. Ο ΟΑΚ παρουσιάζεται, από ορισμένους, σαν ένα ανεξάρτητο και αντικειμενικό διεθνές όργανο, ενώ στην πραγματικότητα έχει μετατραπεί σε μηχανισμό ανατροπής κυβερνήσεων που θεωρούνται εχθρικές για τις ΗΠΑ - με αποκορύφωμα τη δράση του στη Βενεζουέλα. Η Ουάσιγκτον χρηματοδοτεί τον Οργανισμό με περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, γεγονός που, πλέον, αντιστοιχεί σχεδόν στο 60% του προϋπολογισμού του.  

Infowar

Δεν υπάρχουν σχόλια: