Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΒΑΖΟΥΜΕ.....ΣΤΟΙΧΗΜΑ ???

Δεν θα αυξηθούν ξανά οι συντελεστές ΦΠΑ, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην «Κ.Ε.». Το μέτρο έχει ήδη προταθεί από το ΔΝΤ για να βρεθεί μέρος από τα 12,77 δισ. ευρώ που αναζητεί η κυβέρνηση.
  Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι περίπου 4 δισ. θα προέλθουν από επιπλέον έσοδα, κυρίως από την πάταξη της φοροδιαφυγής, και τα υπόλοιπα από περικοπή δαπανών. Δεν είναι στις προθέσεις του να «επιβαρυνθούν μαζικά μισθωτοί και συνταξιούχοι» και καλεί τα κόμματα να προτείνουν εναλλακτικές επιλογές.    
Λέει «όχι» στις πρόωρες εκλογές, δεν θεωρεί λύση τις οικουμενικές κυβερνήσεις, εκφράζει τη λύπη του γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ταυτίζονται πλέον με τη συντήρηση» και απαντά στους επικριτές του από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ότι: «Η οικονομική πολιτική είναι προϊόν συλλογικής απόφασης».
Ε «Ειλικρινά», γράφει ο Κρούγκμαν, «δυσκολεύομαι να δω πώς η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει μια αναδιάρθρωση του χρέους».
Α Ειλικρινά, απαντώ εγώ, μπορεί και θα το αποφύγει.
Ε Πώς;
Α Δημιουργώντας και διατηρώντας για αρκετά χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 5%-6%, πετυχαίνοντας μεγάλες διαρθρωτικές τομές και αλλαγές που ανεβάζουν τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας πάνω από 2%, αλλά και με τη βοήθεια της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. και - ελπίζουμε - πιο ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης στο πλαίσιο των νέων ευρωπαϊκών αποφάσεων που θα παρθούν.........      ΠΗΓΗ    enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: