Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Αμερικανικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο... με το βλέμμα στη Λιβύη - Ξανά προς τα 100 δολ. το πετρέλαιο !!!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν όλες τις δυνατές επιλογές για την Λιβύη, όμως δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις, μολονότι η Ουάσινγκτον εντείνει τις πιέσεις προς το Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι να παραιτηθεί, ανακοίνωσε απόψε το Πεντάγωνο.
Ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Πεντάγωνο μετακινεί δύο αμφίβια αποβατικά σκάφη και εκατοντάδες πεζοναύτες στη Μεσόγειο προκειμένου να βοηθήσουν στην εκκένωση των προσφύγων και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, εφόσον χρειαστεί.
Ο ναύαρχος Μάικ Μάλεν, ο επικεφαλής του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, είπε ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει όλες τις δυνατές επιλογές της αλλά προς το παρόν δεν έχει λάβει αποφάσεις.
Εν τω μεταξύ, φόβους ότι οι διαδηλώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην διάσπαση της χώρας εξέφρασαν οι αρχές του Μπαχρέιν, σύμφωνα με την υπουργό Κοινωνικής Ανάπτυξης, Φατίμα αλ Μπαλούσι.
"Το Μπαχρέιν ήταν πάντα ένα πολυπολιτισμικό έθνος, του οποίου το ήμισυ των 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων είναι ξένοι" δήλωσε η υπουργός, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη, στο περιθώριο μιας συνόδου του Συμβουλίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Οι κοινότητες των σουνιτών και των σιιτών, καθώς και των εβραίων και των χριστιανών ζουν μέχρι στιγμής "αρμονικά", σημείωσε η υπουργός. "Αυτό που φοβόμαστε είναι να χαθεί αυτή η αρμονία... φοβόμαστε πραγματικά μια διάσπαση της χώρας" πρόσθεσε.
Και όλα αυτά την ώρα που το πετρέλαιο προσέγγισε εκ νέου τα 100 δολάρια το βαρέλι, κλείνοντας στα 99,63 δολάρια, ενισχυμένο κατά 2,66%. Να σημειωθεί ότι σήμερα το πετρέλαιο έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2008.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: