Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΓΚΛΗΜΑ....ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ !!!

Τα ψεύδη και η παραπληροφόρηση γύρω από την Κούβα και τον Φιντέλ Κάστρο είναι σύνηθες φαινόμενο στο πλαίσιο της προπαγάνδας του νεοφιλελευθερισμού.
Με αφορμή το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, πολλά από αυτά τα ψεύδη επανήλθαν στο προσκήνιο. Μάλιστα αβγάτισαν από τους «πρόθυμους» της μονταζιέρας. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φόρα και ούτε περιορίζονται στον Φιντέλ Κάστρο. Απλά τους δόθηκε η ευκαιρία για μια ακόμη «εξάσκηση». Έχουν… αγώνες!
Ενδεικτική είναι η φωτογραφία που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος στο Facebook. Σε αυτήν φαίνεται ο Φιντέλ Κάστρο δίπλα στον Πινοσέτ. «Οι δικτάτορες δεν έχουν χρώμα και Ιδεολογία. Ο “κομμουνιστής” Φιντέλ Κάστρο στο πλευρό του “φασίστα” Πινοσέτ», γράφει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του, αποκαλώντας «αφελείς ελληνάρες» όσους μιλούν θετικά για τον ηγέτη της Κούβας.

Αυτό βέβαια που «παρέλειψε» να αναφέρει ο Γιάννης Λοβέρδος, είναι πως η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά την επίσκεψη του Φιντέλ Κάστρο στην Χιλή το 1971, δύο  χρόνια πριν από το πραξικόπημα του Πινοσέτ. Δηλαδή, όταν στην ηγεσία της χώρας βρισκόταν ο  Σαλβαδόρ Αλιέντε, τον οποίο ανέτρεψε το 1973 ο Πινοσέτ με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Ο Κάστρο ήταν επίσημος προσκεκλημένος του Αλιέντε και όπως όριζε το πρωτόκολλο, βρέθηκε κάποια στιγμή δίπλα στον τότε αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Χιλής, δηλαδή τον Πινοσέτ. Έπρεπε να μαντέψει πως δύο χρόνια αργότερα ο Πινοσέτ θα έκανε το πραξικόπημα!
Ο Γιάννης Λοβέρδος επίσης παραλείπει να σημειώσει ότι δυο χρόνια αργότερα ο ίδιος ο Αλιέντε προήγαγε τον Πινοσέτ σε αρχηγό γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Χιλής, μη γνωρίζοντας φυσικά ότι ο στρατηγός είχε ήδη έτοιμο το σχέδιο της ανατροπής και της δολοφονίας του.
Αν κατηγορήσουμε λοιπόν τον Κάστρο θα πρέπει να κατηγορήσουμε και τον Αλιέντε ότι φωτογραφιζόταν με τον υποψήφιο δολοφόνο του και άρα ήταν και αυτός δικτάτορας. Επιχείρημα για δημοσιογράφους και προπαγανδιστές από τα Lidl, οι οποίοι θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα για το πώς λειτουργεί το πρωτόκολλο των υπουργείων Εξωτερικών.
Αυτό επίσης που κανένας από τους επικριτές του Κάστρο δεν θέλει να θυμάται είναι ότι ο Πινοσέτ, όταν πλέον έγινε δικτάτορας και εφάρμοσε πειραματικά τον νεοφιλελευθερισμό, έγινε και προσωπικός φίλος της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Όταν η σιδηρά κυρία τον καλούσε στο Λονδίνο, ο Πινοσέτ είχε ήδη διατάξει να δολοφονήσουν χιλιάδες αντιφρονούντες και να τους θάψουν στην έρημο Ατακάμα. Είχε βασανίσει χιλιάδες άλλους πολίτες ενώ είχε διατάξει ακόμη και να σπάσουν τα δάχτυλα του Βίκτορ Χάρα πριν τον εκτελέσουν στο στάδιο του Σαντιάγκο.thatcher_pinochet
Αυτό το ανθρωπόμορφο κτήνος υμνούν σήμερα οι εχθροί του Φιντέλ Κάστρο γιατί τους έφερε το οικονομικό δόγμα που υπηρετούν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Ένα ακόμη έγκλημα του Φιντέλ Κάστρο.             tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: