Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ....16 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ !!! !!!

Διπλασιάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια στη Γερμανία ο αριθμός των ηλικιωμένων στα κοινωνικά παντοπωλεία, αφού ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων απειλούνται από τη φτώχεια.
Στο 1,5 εκατομμύριο υπολογίζονται οι άνθρωποι που επισκέπτονται στη Γερμανία τα 900 περίπου κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα. Από αυτούς σχεδόν το 1/4, δηλαδή 350.000 άνθρωποι, είναι συνταξιούχοι.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικών Παντοπωλείων Γερμανίας ο αριθμός τους διπλασιάστηκε μέσα σε μια δεκαετία και ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένδειξη για την αυξανόμενη φτώχεια στους ηλικιωμένους, τονίζει στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung o πρόεδρος της Ένωσης Κοινωνικών Παντοπωλείων Γιόχεν Μπρύλ. Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας ήδη σήμερα απειλούνται 16 εκατομμύρια άνθρωποι από τη φτώχεια ή την κοινωνική περιθωριοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: