Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ....ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ !!!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι εκτός ΚΙΝ.ΑΛ. ο Γιώργος Παπανδρέου χαιρετίζει, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τη συμφωνία για το Μακεδονικό ως «ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη», ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δηλώνει ότι «η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερή στην υπεύθυνη στάση επίλυσης αυτού του χρόνιου ζητήματος» και ο Γιώργος Καμίνης λέει ότι «η συμφωνία για το Μακεδονικό είναι καλή» παρά τις ατέλειές της.Αποτέλεσμα εικόνας για αστειος καμινης
Απέναντι σε όλους τους, η Φώφη Γεννηματά επιμένει ότι η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ «δεν οδηγεί σε βιώσιμη λύση», και διαμηνύει στους μεν Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι δεν θα δεχθεί υποδείξεις και στους δε εν Ελλάδι κεντροαριστερούς εταίρους της πως δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση της ηγεσίας της.
Στην ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπάρχει την ίδια ώρα έντονη ενόχληση και για την ανοιχτή παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, μέσω της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υπέρ της λύσης στο Μακεδονικό, ωστόσο επιχειρείται να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι, δημοσίως τουλάχιστον, προκειμένου να μην ανοίξουν πολλαπλά μέτωπα.
Με ιστορικό δεδομένο όμως ότι το ηγετικό status δεν επιβάλλεται αλλά κατακτάται, μάλλον ήρθε η – δύσκολη – ώρα για το Κίνημα Αλλαγής να αντιμετωπίσει την πολιτική πραγματικότητα. Η οποία θέτει πλέον επιτακτικά το ερώτημα εάν, και υπό ποιες προϋποθέσεις, μπορεί να μείνει ενωμένο και να παράξει ουσιαστική πολιτική πρόταση ένα άθροισμα προσώπων και σχημάτων με διαμετρικά αντίθετες θέσεις, στοχεύσεις και επιδιώξεις.
Η πρώτη απάντηση που δίνεται επ’ αυτού από στελέχη του Ποταμιού, το οποίο βρίσκεται πια σε ανοιχτή σύγκρουση με τη Φώφη Γεννηματά, είναι πως «όλα είναι ανοιχτά και όλα είναι πιθανά».Αποτέλεσμα εικόνας για θεοδωρακης τριπολη Οι τελικές αποφάσεις για την αποχώρηση ή μη από το Κίνημα Αλλαγής παραπέμφθηκαν στην 1η Ιουλίου και τη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του κόμματος, όμως μετά τη χθεσινοβραδυνή σύσκεψη στελεχών, παρόντος και του Σταύρου Θεοδωράκη, το «διαζύγιο» προκύπτει ως ισχυρό ενδεχόμενο.
Όπως λένε στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη, η διαπίστωση ήταν πως «όπως φάνηκε και με το 5-1 στο Μακεδονικό,  υπάρχει μια σαφής πρόθεση υποβάθμισης του ρόλου του Πολιτικού Συμβουλίου» και μετατροπής του σε «φόρουμ ανταλλαγής ιδεών, αντί οργάνου λήψης αποφάσεων». Ο δε Γρηγόρης Ψαριανός με μια αινιγματική, ανάρτηση προεξοφλεί, κατά κάποιο τρόπο, την επικείμενη διάσπαση του Κινήματος Αλλαγής, με την αποχώρηση του Ποταμιού.
Ως εκ τούτου, το ερώτημα που θέτουν τα ίδια στελέχη είναι «ποιο νόημα έχει η παραμονή σ’ ένα σχήμα που απλώς θα επισφραγίζει τον… νόμο του ΠΑΣΟΚ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: