Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.....ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ !!! [ video ]

Πόσο κοντά μπορεί να φέρνει τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα ο… «Κυριάκος Σαμαράς»; Και πόση απόσταση ανάμεσα στο Κίνημα Αλλαγής και τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καλύψει η στήριξη αμφοτέρων στον Γιάννη Μπουτάρη;
Τα δύο ερωτήματα δεν αποτελούν, ουσιαστικά, παρά τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και αποτυπώνουν τους, ντε φάκτο, μετασχηματισμούς που φέρνει στο πολιτικό σκηνικό αφ’ ενός το Μακεδονικό και, αφ’ ετέρου, η πολιτική συμμαχιών με πρόσωπα της κεντροαριστεράς που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο αυτοδιοικητικό πεδίο.
Πρόκειται για μετασχηματισμούς που επισήμως εξακολουθεί να «ξορκίζει» η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τα ίχνη τους όμως και οι πολιτικές τους υποθήκες ως προς τη συγκρότηση του διπόλου προόδου - συντήρησης γίνονται όλο και πιο εμφανείς μέσα από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
Στο Μακεδονικό, ανεξαρτήτως εάν εν τέλει θα επέλθει ή όχι η λύση, η είδηση δεν ήταν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε κατά του ακραίου εθνικοπατριωτισμού. Ο πρώην πρωθυπουργός υπήρξε σταθερά υπέρμαχος - από τη θητεία του ακόμη στο υπουργείο Εξωτερικών - μια ρεαλιστικής και αξιοπρεπούς συμφωνίας με την πΓΔΜ. Η είδηση ήταν η ένταση με την οποία απέκρουσε τις βολές περί «μειοδοσίας» που εξαπέλυσε η ΝΔ κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Κοτζιά για τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση.
Το «αντιδεξιό» ανάχωμα
Η ανάδειξη των θέσεων Παπανδρέου είναι κεντρική επιλογή στην κυβέρνηση, καθώς εκτιμάται ότι συνιστούν παρέμβαση προς το ίδιο το Κίνημα Αλλαγής. Κυβερνητικά στελέχη υπενθυμίζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επίσης πάρει πρωτοβουλία και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό για το ονοματολογικό και τα ελληνοτουρκικά και θεωρούν ότι η στάση του αποτελεί ανάχωμα σε οποιαδήποτε απόπειρα πίεσης προς την Φώφη Γεννηματά να μην στηρίξει λύση για το Μακεδονικό, εάν και εφόσον αυτή υπάρξει και έρθει στη Βουλή. Το ίδιο ισχύει και για τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Ειδικά ωστόσο σε ό,τι αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου εκτιμάται ότι αποτελεί συνολικά «αντιδεξιό» ανάχωμα εντός του Κινήματος Αλλαγής και ισχυρό αντίβαρο έναντι εκείνου του τμήματος του νέου φορέα που ρίχνει γέφυρες προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
«Ένα....''αριστερό κόμμα'' λοιπόν καταγράφει μία σαρωτική νίκη στην Ελλάδα, γεμίζοντας άγχος τους Ευρωπαίους συμμάχους». «Ο ηγέτης του δηλώνει ότι οι Έλληνες έχουν να διαλέξουν «ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, ανάμεσα στην πρόοδο και την οπισθοδρόμηση, ανάμεσα στην εξάρτηση ή την εθνική ανεξαρτησία».


Είναι η φωνή του Αλέξη Τσίπρα, του ηγέτη του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νίκησε στις εκλογές στην Ελλάδα. Ακούγεται σαν τον Τσίπρα, αλλά στην πραγματικότητα αυτά ήταν τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου. Ποιος από τους δυο πρεσβεύει το παλιό, και ποιος το καινούριο;
Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσει ο έλληνας, καθώς και σε τι διαφέρει ο νεόκοπος Αλέξης της......''Αριστεράς'' από τον γερασμένο Γιώργο της ''Δημοκρατικής Παράταξης''.                         Λένε ακριβώς τα ίδια, όμως βρείτε μόνοι σας τις διαφορές........
Γι’ αυτό έρχεται με φόρα ο Κούλης με τον Άδωνι για να επαναφέρουν την ισορροπία στους συσχετισμούς δυνάμεων της...κωμωδίας και της...γελοιότητας!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: