Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ''ΝΟΜΟΣ''....ΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!

Πάει ο παλαιός ο νόμος… Κατσέλη. Προς το παρόν, κυβέρνηση και θεσμοί συμφωνούν ότι ο ν. 3869/2010 αποτελεί προϊόν της κρίσης και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να ''ρίξει αυλαία'', αλλά διαφωνούν στο πότε. Δεδομένου πως 31.12.2018 λήγει η προστασία της πρώτης κατοικίας στο πλαίσιο του νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει σε ετήσια παράτασή του, διαφορετικά το πολιτικό κόστος θα είναι τεράστιο και μάλιστα εν όψει εκλογών. Το κουαρτέτο εισηγείται ''άμεσο ξήλωμα'' του ν. 3869/2010 όσο συνεχίζει να μην αποδίδει. Σε κάθε περίπτωση, το πώς και άν ακριβώς θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία από 1ης.1.2019 θα κριθεί λίγες ημέρες πριν από το τέλος του 2018.
Επιχειρηματολογώντας οι θεσμοί υπέρ της κατάργησης του νόμου Κατσέλη, τονίζουν ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο σε άλλη χώρα και πως στεγαστικά δάνεια, ύψους περί τα 26 δισ. ευρώ, από τα 86 δισ. ευρώ συνολικά (δηλαδή το ¼) παραμένουν ''κλειδωμένα'', ενώ θα μπορούσαν να «ξεκοκκινίσουν».
Τη δε θέση τους ότι ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί ''προϊόν μιας συγκυρίας κρίσεως'' την οικειοποιήθηκε προσφάτως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, προαναγγέλλοντας τη διαδοχή του ν. 3869/2010 από έναν νέο νόμο. Ο τελευταίος ''πάλι θα παρέχει προστασία, σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά θα αφορά μια κατάσταση μετά την κρίση'', επισήμανε ο υπουργός, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία… άφιξής του. ΤΙ....ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: