Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ !!!

Στην επιστράτευση του ιστορικού θωρηκτού «Αβέρωφ» λόγω της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την επιστροφή του σε ενεργή υπηρεσία για πρώτη φορά μετά από 110 χρόνια προχωρά η κυβέρνηση.

Το ιστορικό πλοίο, το οποίο λειτουργούσε σαν πλωτό μουσείο από το 1984, υποβλήθηκε πρόσφατα στους απαραίτητους ελέγχους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, και τις επόμενες μέρες θα ενσωματωθεί ξανά στο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού. Η επανενεργοποίηση του ιστορικού θωρηκτού, το οποίο κατασκευάστηκε το 1907 και διακρίθηκε σε ναυμαχίες των Βαλκανικών Πολέμων ενάντια στον Οθωμανικό στόλο, αποτελεί απάντηση της κυβέρνησης στην πρόσφατη κατακόρυφη αύξηση της τουρκικής ναυτικής δραστηριότητας στο Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αβέρωφ θα συνεχίσει να λειτουργεί με τις υπάρχουσες ατμομηχανές του, οι οποίες λειτουργούν με κάρβουνο, αλλά και τα αυθεντικά κανόνια του, προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα ιστορικά χαρακτηριστικά του πλοίου.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, το ιστορικό θωρηκτό αναμένεται να αναλάβει δράση πραγματοποιώντας περιπολίες κοντά στα παράλια της Τουρκίας, ενώ δεν αποκλείεται να μεταβεί στην Κύπρο όπου η γειτονική χώρα κλιμακώνει την ένταση προχωρώντας σε παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: