Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΑΣΟΕΕ : ΤΟ ''ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ'' ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!! [ video ]

Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε χθές ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές - φοιτήτριες. Πρόκειται για ειδικό φρουρό, που ανήκει στους 1.500 που προσελήφθησαν πρόσφατα εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και Πανελληνίων, και ήταν εκτός υπηρεσίας, όπως και οι δύο συνάδελφοι που συνεπλάκησαν με πολίτες πρόσφατα στο Γκάζι. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.
Η αστυνομία, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες. Σύμφωνα με, τριτοετή φοιτήτρια του τμήματος Στατιστικής ο άνδρας βρισκόταν μέσα στην ΑΣΟΕΕ κρατώντας μάλιστα ένα κράνος,
κινώντας τις υποψίες ορισμένων φοιτητών. “Ήταν περίπου 3 το μεσημέρι. Εμείς είχαμε διάλειμμα από το μάθημα και βρισκόμασταν στο προαύλιο. Εμφανίστηκε ένας τύπος με πολιτικά και ένα κράνος και επειδή σε κάποιους φάνηκε περίεργος, τον ρώτησαν αν είναι από την Ασφάλεια. Εκείνος στην αρχή δεν απαντούσε, αλλά όταν οι φοιτητές επέμεναν να ρωτούν τους είπε: Ναι ρε είμαι, τι θέλετε;” και άρχισε να τρέχει. Ξαφνικά βγάζει το όπλο. Αρχίσαμε όλοι να φωνάζουμε και να τρέχουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Το κρατούσε και σημάδευε προς φοιτητές. Επικράτησε πανικός. Φωνάζαμε “Έχει όπλο”. Λίγα λεπτά αργότερα μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ τα ΜΑΤ: “Ξαφνικά βλέπουμε τα ΜΑΤ να φτάνουν. Μπήκαν στο προαύλιο, πέταξαν κρότου λάμψης χωρίς απολύτως κανέναν λόγο και προσπάθησαν να μπουν στη σχολή. Ήταν εκεί και καθηγητές και φοιτητές γιατί γίνονταν μαθήματα. Βλέποντας τα ΜΑΤ να κάνουν έφοδο τρέξαμε μέσα στο κτίριο. Αυτό κράτησε δύο λεπτά και μετά αποχώρησαν”. Αφού μας ζάλισαν με ιστορίες περί «βαριάς εγκληματικότητας» εντός των ΑΕΙ, οι υπέρμαχοι της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου ξεκαθαρίζουν πια ότι στόχος τους είναι η πάταξη κυρίως των ανυπάκουων φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: