Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ !!! [ video ]

Οι υγειονομικοί σε όλη τη χώρα κινητοποιούνται, διεκδικούν τα αυτονόητα, όπλα για τον αγώνα στον οποίο τους αφήνει αβοήθητους η κυβέρνηση. Η οποία φρόντισε όμως να τους στείλει ένα πάνοπλο σώμα, για… συμπαράσταση στον αγώνα τους.
Την ώρα που οι αστυνομικοί μιλούσαν για συνωστισμό των ιατρών μέσα στο προαύλιο του Ευαγγελισμού 13 από αυτούς βρίσκονται έξω χωρίς μάσκες Ένας δίπλα στον άλλον....

Το βίντεο του φωτορεπόρτερ Νίκου Χριστοφάκη αποτυπώνει τη στιγμή που τα ΜΑΤ μπαίνουν στο προαύλιο του νοσοκομείου για να διακόψουν την κινητοποίηση, με τους Υγειονομικούς να ξεσηκώνονται, να τους φωνάζουν να βγουν έξω και να λένε ρυθμικά το σύνθημα “η τρομοκρατία δε θα περάσει”. Πριν την επέμβαση των ΜΑΤ, οι υγειονομικοί κράτησαν ένα λεπτό σιγής για τους συναδέλφους τους σε όλο τον κόσμο, που έπεσαν θύματα στον αγώνα κατά του κορονοϊού, για την υγεία του λαού.
Ο αγώνας συνεχίζεται!
Την ίδια ώρα, τα κανάλια και τα περισσότερα ΜΜΕ έφερναν το γεγονός στα μέτρα τους. Κι αντί να τονίσουν την απρόκλητη επέμβαση των ΜΑΤ, που δεν είχαν κανέναν λόγο παρουσίας, έχτιζαν το αφήγημα των “ανεύθυνων γιατρών” που δεν κρατούσαν μεταξύ τους αποστάσεις κι έσπασαν τον κανόνα για τις δημόσιες συναθροίσεις.
Δείτε εδώ χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του “Μεγάλου Καναλιού”.
Ενώ η διαμαρτυρία των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» βρισκόταν σε εξέλιξη, οι παρουσιαστές της εκπομπής του Mega
θέλησαν να σταθούν στο ότι πλέον απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις, τη στιγμή που ο ρεπόρτερ του καναλιού μετέφερε πως οι αστυνομικοί δημιούργησαν αναίτια κλίμα έντασης.
Οι παρουσιαστές θέλησαν να επισημάνουν ότι δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και όταν ο ρεπόρτερ επισήμανε ότι οι αποστάσεις σταμάτησαν να τηρούνται μετά την παρέμβαση των αστυνομικών, προσπάθησαν επίμονα να τον «διορθώσουν».
Ο ρεπόρτερ τόνισε ότι οι συγκεντρωμένοι τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, με τον παρουσιαστή να απαντά πως «αυτή τη στιγμή τα μέτρα δεν τα τηρούν, φοράνε το κοστούμι του συνδικαλιστή, λυπάμαι αλλά εγώ δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτή την εικόνα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: