Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΡΔΑΣ : ΑΚΡΟΒΑΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! [ video ]

Είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας υπεράνω κριτικής και σχολιασμού; Είναι ο ρόλος του στην επιδημία λόγος να μην κάνουν τη δουλειά τους οι δημοσιογράφοι; Ο άνθρωπος που ενημερώνει για την επιδημία δεν είναι τοτέμ. Η δημοσιογράφος του Documento Αντιγόνη Μιχοπούλου, έθεσε ένα ερώτημα στον κύριο Tσιόδρα πρό ημερών σε Συνέντευξη Τύπου, το οποίο τυγχάνει να είναι και ερώτημα δεκάδων ανθρώπων. Παραθέτουμε ακριβώς το ερώτημα:
“Ένα στενό συγγενικό μου πρόσωπο - ευτυχώς νεαρό σε ηλικία - που είχε συνεχόμενες μέρες πυρετό και βήχα τηλεφώνησε στον ΕΟΔΥ για να την καθοδηγήσει. Ο ΕΟΔΥ της είπε να βρει ένα γιατρό για να την εξετάσει.
Ο οικογενειακός γιατρός έχει κλείσει το ιατρείο του επειδή όπως δήλωσε φοβάται γιατί είναι μεγάλος σε ηλικία. Το συγγενικό μου πρόσωπο τηλεφώνησε σε δυο παθολόγους που βρήκε στην περιοχή της αλλά δε δεχτήκαν να τη δουν; Τι συμβουλεύετε αυτή την ασθενή και εκατοντάδες άλλους που είναι στη θέση της που δεν έχουν ούτε οικογενειακό γιατρό ούτε χρήματα για να κάνουν τεστ ; Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να επιτηρούν μόνοι τους την υγείας τους; Δε νομίζετε ότι είναι επικίνδυνο τόσο για τη διασπορά του ιού όσο και για την υγεία του ασθενή να μη γνωρίζει τι έχει επειδή δεν μπορεί να κάνει τεστ και να μην έχει γιατρό να τον παρακολουθεί ;”
Η απάντηση του κυρίου Τσιόδρα ήταν πως τρομάζουμε τον κόσμο. Είπε συγκεκριμένα:

“Διακρίνω μια αίσθηση (σ.σ διάθεση προφανώς θέλει να πει) να σκορπίσει τον φόβο η αγαπητή δημοσιογράφος, η οποία δε μου αρέσει, να σας πω, ειλικρινά.”
Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα. Ο δημοσιογράφος ρωτάει αυτό που ιεραρχεί ως αναγκαίο για να το ρωτήσει. Ο κύριος Τσιόδρας είναι εκεί για να απαντά στο ερώτημα και όχι για να κάνει χαρακτηρισμούς και αξιολογήσεις του δημοσιογράφου. Αν ο κύριος Τσιόδρας θέλει να τον σέβονται, οφείλει να σέβεται και ο ίδιος. Είναι επιστήμονας σε ώρα μεγάλης ευθύνης και όχι πολιτευόμενος. Πρέπει λοιπόν να απαντάει ντόμπρα, σταράτα και κυρίως επιστημονικά σε ό,τι ερωτάται για να ενημερωθεί ο κόσμος. Τώρα σε ότι αφορά στον χαρακτηρισμό, ας ακούσει ο κύριος Τσιόδρας τον γιατρό Στέλιο Δημητρακόπουλο που βγήκε σε συνέντευξη στην ΕΡΤ αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου του ίδιου, για να δει αν πρόκειται για τρομοκράτηση του κόσμου ή για πραγματικότητα για την οποία πρέπει να δώσει απαντήσεις. Εκτός να θεωρεί πως απορία ψάλτου…ύβρεις»   Χθές και πάλι 6/4 έδειξε ενόχληση για τις αιχμές που άφηνε η ερώτηση για τις ευθύνες της κυβέρνησης, κι ας μην απευθυνόταν σε αυτόν; Λέτε οι μυικές συσπάσεις να ήταν τελικά τύψεις για τη συγκάλυψη των τραγικών ελλείψεων και της κρατικής ευθύνης;
Όπως και να έχει, η αντίδραση του κ. Τσιόδρα στη χτεσινή ενημέρωση, όταν εκφωνούνταν η ερώτηση της συντάκτριας του Ριζοσπάστη για τα κενά στο Σύστημα Δημόσιας Υγείας, ήταν το στιγμιότυπο της ημέρας, με ιδιαίτερη σημειολογία, ακόμα και αν έγινε τυχαία.
Όσο για την απάντηση που ακολούθησε από τον Κοντοζαμάνη, τα είδε όλα ανθηρά και σε επάρκεια, μακριά από την πραγματικότητα που βιώνουν σε καθημερινή βάση και καταγγέλλουν οι υγειονομικοί. Και αυτό είναι το πλέον τραγελαφικό της υπόθεσης… koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: