Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΠΑΤΡΑ : ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΝΑΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ !!!

Όταν οι κότες έχουν γεννητούρια, κακαρίζουν για να διαλαλήσουν τη χαρά της δημιουργίας τους, για το καινούριο αυγό που κατάφεραν να φέρουν στον κόσμο. Χαίρονται γιατί κατόρθωσαν να πιάσουν, το στόχο του ημερήσιου πρότζεκτ τους.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο ντόρος (κακάρισμα), είναι ένδειξη δημιουργίας ενός σημαντικού γεγονότος (γέννηση αυγού).
Ερχόμαστε τώρα στην ερμηνεία της ατάκας του συγκεκριμένου λήμματος, όπου ο....ποιητής μολογάει, πως: αντίθετα με τα παραπάνω, αλλού γίνεται ο ντόρος κι ο θόρυβος (κακάρισμα) κι αλλού γίνεται το σημαντικό γεγονός (αυγό).
Ορισμένες από τις πιό κλασσικές περιπτώσεις που μπορεί να συμβαίνει αυτό, παρουσιάζονται παρακάτω:
ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ Γ. ΡΩΡΟΥ

Την πάτησε για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ρώρος, στην προσπάθειά του να κάνει το ''λαγωνικό'' και να ανακαλύψει δήθεν....''σκάνδαλο'' με προμήθεια αντισηπτικών στο δήμο Πατρέων.
Κι ενώ τούτη την περίοδο υπάρχουν σε εκκρεμότητα μεγάλα ζητήματα για την πόλη (υπογειοποίηση τρένου, φυσικό αέριο, ανάπλαση άνω πόλης, ανάπλαση θαλασσίου μετώπου κλπ) ο....''αριστερός'' Ρώρος ασχολείται (βγάζει και ανακοινώσεις) με ένα ποντίκι που είδε να κυκλοφορεί στους δρόμους, ένα φίδι που εντοπίστηκε σε παραλία και, εσχάτως, με δύο παρτίδες αντισηπτικών που είχε προμηθευτεί ο δήμος και οι οποίες είχαν διαφορετική τιμή αγοράς.
Η....''είδηση'' κυκλοφόρησε αρχικά πριν τρεις ημέρες από ''πειρατές'' του διαδικτύου και συγκεκριμένα από γνωστή παρέα συριζαίων αυριανιστών.
Πήρε, λοιπόν, ο Ρώρος από τους ''πειρατές'' τα δελτία παραγγελιών και σήμερα προέβη σε δημόσια καταγγελία με τον βαρύγδουπο τίτλο ''πόσο κοστίζουν τα αντισηπτικά κ.Πελετίδη;''.
Κατ΄αρχάς πρέπει να διευκρινίσουμε ότι έγιναν δύο προμήθειες αντισηπτικών με διαφορά ενός μήνα η μία από την άλλη, αλλά το στοιχείο αυτό απέκρυψε εσκεμμένα ο Ρώρος για να φανεί πως οι προμήθειες έγιναν ταυτόχρονα την ίδια ημέρα και είχαν διαφορετική τιμή !
Η πρώτη κατεπείγουσα προμήθεια αντισηπτικών που έκανε το Τμήμα Προμηθειών του δήμου, συνολικής δαπάνης 1113 ευρώ, για 40 λίτρα (και για όλο το δήμο) έγινε με έρευνα δυνατότητας χορήγησης του προϊόντος.
Η τιμή σαφώς και ήταν υπερτιμολογημένη για τη χρονική περίοδο 27/03/2020 όπου στην Πάτρα δεν υπήρχε ούτε δείγμα αντισηπτικού σε όλα τα καταστήματα και φαρμακεία της πόλης.
Η δεύτερη προμήθεια έγινε ένα μήνα μετά από το ίδιο Τμήμα και τα ίδια υπαλληλικά στελέχη του δήμου για εφοδιασμό του Πολιτιστικού Οργανισμού.
Η δε τιμή στη δεύτερη προμήθεια αντισηπτικών είχε πέσει στο 1/3 της προηγούμενης, λόγω μεγάλης διαθεσιμότητας εκείνη την περίοδο, δηλ. ένα μήνα μετά το lock down.
Ως παλιός έμπορος ο Ρώρος, αποκλείεται να μην πήρε χαμπάρι ότι τον μήνα Μάρτιο , οι επιτήδειοι ''φούσκωσαν'' τις τιμές των υγειονομικών υλικών (π.χ. μια μάσκα είχε πριν τιμή 0,20 ευρώ και την πουλούσαν μετά 2-3 ευρώ).
Και αντί ο....''αριστερός'' Ρώρος να καταγγείλει τότε αυτή την αισχροκέρδεια, έρχεται σήμερα με αλχημείες και κάνει σπέκουλα με τα αντισηπτικά στο δήμο !
Η αντιπολιτευτική κατρακύλα του Ρώρου και του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί στο δήμο Πατρέων, είναι πια, υπέρ το δέον εμφανής.....
Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: