«Η κατάσταση στην δικαιοσύνη είναι οριακή. Η ποινική μεταχείριση της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, απαλλάσσει ο εισαγγελέας Σοφουλάκης αλλά κατηγορεί ο εισαγγελέας Ζαχαρής για τους χειρισμούς στην υπόθεση «Νοβάρτις», πυροδοτεί πρωτόγνωρες διαδικασίες…», γράφει ο δημοσιογράφος. Το ίδιο ισχύει με το «δεμένο» πόρισμα του ανακριτή Καλούδη για απάτη σε βάρος του δημοσίου το οποίο απέκρυψαν τα κανάλια, αλλά τα οποία μετέδωσαν τους ισχυρισμούς του....«αδέκαστου επιχειρηματία από το Ισραήλ» εναντίον του ανακριτή.
Επίσης, ο επίκουρος εισαγγελέας Ντζούρας «βάλλεται από διάφορα συστήματα». Ο εισαγγελέας Ζαγοραίος «δέχεται απειλές» επειδή χειρίστηκε υπόθεση εκδότη. Και συνεχίζει ο Μ. Κοττάκης: «Να μιλήσω για την ανακρίτρια μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών, η οποία, βλέποντας τους 9 μάρτυρες της υπόθεσης να φεύγουν περιέργως ο ένας πίσω από τον άλλον από τη ζωή, αποφάσισε να παραιτηθεί από το σώμα και να μεταναστεύσει στην Αμερική;». Η αντικαταστάτριά της ανακρίτρια παραιτήθηκε επίσης…
Στο «εσωτερικό» της Δικαιοσύνης επικρατεί αναβρασμός. Κανείς δεν θέλει να βάλει «το κεφάλι του στον τορβά», σημειώνει ο αρθρογράφος!
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα οικονομικού και πολιτικού παρακράτους που λειτουργεί με όρους μαφίας. Πρόκειται για απειλή κατά της Δημοκρατίας. Και για μια ακόμα φορά το ερώτημα «Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα» καθίσταται επίκαιρο. Μόνο που δεν είναι ούτε οι ΗΠΑ ούτε ο βασιλιάς αυτή τη φορά, αλλά οι Εσκομπάρ και οι διάφορες μαφίες του υποκόσμου…
Νέα στοιχεία από εφημερίδα Documento δείχνουν αντιφάσεις και περίεργες εισαγγελικές πρακτικές:
"Εάν ισχύουν βέβαια τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το πόρισμα Ζαχαρή που ζητά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος τις επικεφαλής της εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σε αντίθεση με τον κ. Σοφουλάκη που εισηγείται αρχειοθέτηση, τότε ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Καταρχήν και οι δύο Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου συμφωνούν ότι οι επίκουροι εισαγγελείς Ντζούρας και Μανώλης δεν φέρουν ευθύνη.Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση σύμφωνα με νομικές πηγές τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα αναφορικά με την Ελένη Τουλουπάκη και κατά πόσο στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας για το οποίο ο Ζαχαρής ζητεί την παραπομπή της. Γιατί αυτό; Επειδή οι επίκουροι εισαγγελείς είναι αυτοι που παίρνουν τις καταθέσεις, γράφουν τα πορίσματα και στη συνέχεια ασκούν τις διώξεις με την επικεφαλής Εισαγγελέα Διαφθοράς να δίνει την έγκρισή της. Επομένως πως είναι δυνατόν να έχει ευθύνη μόνο η επικεφαλής και οι επίκουροι να μην έχουν; Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμά του ο Ζαχαρής αναφέρει πως ήταν κατευθυνόμενοι από την επικεφαλής τους και άρα γι αυτό δεν φέρουν υθύνη. Αυτό όμως είναι ανήκουστο για λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Δηλαδή με το σκεπτικό Ζαχαρή οι επίκουροι εισαγγελείς εκτελούσαν εν γνώσει τους παράνομες πράξεις με εντολή της προϊσταμένης τους ή μήπως ακόμη χειρότερα τους θεωρεί ανίκανους; Ότι δηλαδή δεν είχαν αντιληφθεί ότι συμμετείχαν σε παράνομες πράξεις."
Artinews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου