Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ !!! [ video ]

Σαν σήμερα πριν από 55 χρόνια ξεκίνησαν τα Ιουλιανά, η ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου από μια παλατιανή συνωμοσία με τη στήριξη των Αμερικανών και ιθύνοντα νου τον Κων. Μητσοτάκη. Η κραυγή "Μητσοτάκη κάθαρμα" δονούσε την Αθήνα επί 70 ημέρες διαδηλώσεων... Ας μην ξεχνάμε ότι η πρώτη φορά που το όνομα του Μητσοτάκη ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα, αφορά μία από τις πιο σκοτεινές πτυχές της ιστορίας του: Tην Αποστασία του 1965 με τις φοβερές συνέπειες που είχε για τη χώρα.
Το εκπληκτικό ποσοστό της ΕΔΑ στις εκλογές του 1958, μόλις 9 χρόνια μετά το τέλος του εμφυλίου, είχε θορυβήσει την Ουάσινγκτον, την ελληνική αστική τάξη και το παλάτι, που θεώρησαν πως η καταπολέμηση της αριστεράς και του κομμουνισμού στην Ελλάδα, είχε αποτύχει, καθώς η ραγδαία ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής μάζας βρισκόταν προ των πυλών.
To 1961, η παράταξη των λαδέμπορων, των δοσίλογων και των πάσης φύσεως χιτών του εμφυλίου, η ΕΡΕ κέρδισε (με τη ψήφο και των δέντρων) τις εκλογές της "βίας και της νοθείας" του σχεδίου «ΠΕΡΙΚΛΗΣ». Ενώ τo Μάιο του 1963, ο βουλευτής της ΕΔΑ, Γρηγόρης Λαμπράκης και η δημοκρατία, πέφτουν νεκροί από τη ροπαλιά των «Γκοτζαμάνηδων».
Μετά τη δολοφονία Λαμπράκη, το επόμενο βήμα ήταν ενδυνάμωση του αντι-κομμουνιστή Γεωργίου Παπανδρέου και της Ένωσης Κέντρου, ως μοναδικό ανάχωμα στην ΕΔΑ.
Στις εκλογές, του 1964, η ΕΡΕ καταρρέει και ο Γ. Παπανδρέου γίνεται πρωθυπουργός με το συντριπτικό ποσοστό του 52,72%.
Κάπου εκεί - με αφορμή τη διαφωνία παλατιού - Παπανδρέου για τον Πέτρο Γαρουφαλιά - αρχίζει ουσιαστικά, το βασικό σκέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος σε συνεννόηση με το παλάτι και την αμερικάνικη πρεσβεία (όπως αποκάλυψε αργότερα με επίσημα έγγραφα των ΗΠΑ, ο Αλ. Παπαχελάς στο βιβλίο του «Ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας»), ρίχνουν, με την «αποστασία», την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία αντικαθίσταται με την κυβέρνηση – «μαριονέτα» του Γεώργιου Αθανασιάδη Νόβα.
Το νερό για τον ερχομό των συνταγματαρχών, είχε μπει στο αυλάκι. Μαζικές διαδηλώσεις κατά της ψευδοκυβέρνησης των αποστατών - με την ιαχή «Μητσοτάκη κάθαρμα» να δονεί την ατμόσφαιρα - πραγματοποιούνται στην Αθήνα. Τα σώματα ασφαλείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Νόβα – Κωνσταντίνου, δολοφονούν το νεαρό φοιτητή Σωτήρη Πέτρουλα και η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο πολιτικής ανωμαλίας που οδηγεί στην επταετία της Χούντας και την τραγωδία της Κύπρου.
Και σήμερα έχουμε τον Μητσοτάκη τον νεότερο πρωθυπουργό ότι μας αξίζει σε αυτή την ζωή παίρνουμε μετά μην παραπονιέστε τι πάθαμε τελικά το καλύτερο μάθημα στην ζωή είναι η ιστορία και εμείς οι νεότεροι Έλληνες δυστυχώς δεν διδαχτήκαμε ποτέ από αυτήν.
Ηχητικό ντοκουμέντο από τις διαδηλώσεις την περίοδο των «Ιουλιανών» στην Πλατεία Συντάγματος με αφορμή τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα από την ελληνική αστυνομία, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, αλλά και την αποστασία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον Αύγουστο του 1965.

Δεν υπάρχουν σχόλια: