Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΓΙΑ ΑΟΖ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ !!!


Όπως έγινε γνωστό πρίν απο λίγο, Ελλάδα και Αίγυπτος συμφώνησαν για την ΑΟΖ και υπέγραψαν την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020.
Οι υπογραφές στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την ΑΟΖ έπεσαν στο Κάιρο, όπου βρίσκεται ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας. «Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία για την οριοθέτηση αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι, σύμφωνα με το «Reuters».
Ο αιγύπτιος ΥΠΕΞ έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Νίκο Δένδια, μετά τη συνάντησή τους στο Κάιρο, σύμφωνα με το πρακτορείο. Αυτή είναι η δεύτερη συμφωνία που υπογράφει τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα με γειτονική της χώρα για την οριοθέτηση ΑΟΖ. Η πρώτη ήταν με την Ιταλία στις 9 Ιουνίου 2020. Για τον σκοπό αυτό είχε μεταβεί στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση, ο Σαμέχ Σούκρι επισήμανε πως οι δύο πλευρές υπέγραψαν μια συμφωνία για τον καθορισμό Οικονομικών Ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και όλες της οι προβλέψεις είναι συμβατές με το Διεθνές Δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: