Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ !!! [ video ]

Αφιερωμένη στην χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη και ανάπτυξη του τουρισμού είναι η σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (Tourism for Inclusive Growth) και ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO (Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού), Ζουράμπ Πολολικασβίλι, επισημαίνει στο μήνυμα του ότι είναι μια ευκαιρία να κοιτάξουμε πέρα από τις στατιστικές του τουρισμού και να αναγνωρίσουμε ότι, πίσω από κάθε αριθμό, υπάρχει ένα άτομο.
Όμως μέρα χαράς και έμπνευσης η 27 Σεπτεμβρίου ειδικά για όλους τους ακάματους ταξιδευτές, για όλους τους αιώνιους τουρίστες. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, από το 1980 και σηματοδοτεί την επέτειο της έγκρισης του Καταστατικού του Οργανισμού το 1970, ανοίγοντας το δρόμο για την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).
Φυσικά η σημερινή μέρα έχει ξεχωριστή σημασία και για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου όμως έχουν συνέχεια γιορτή. Μια Τήνος, μια Αστυπάλαια, μια Κρήτη, ένα ταξίδι στις ΗΠΑ για την κόρη, ένα ακόμα για να ρίξουμε μια ματιά στην Νέα Υόρκη, ένα Παρίσι για ψώνια στο εξοπλιστικό σούπερ Μάρκετ. Έτσι λοιπόν η σημερινή ημέρα δεν μπορεί να μην εκφράζεται από το πρόσωπο του δικού μας ανέμελου ταξιδιώτη…Γιατί αν δεν διεκδικήσει το δικό του μερίδιο από την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ποιος δικαιούται να το κάνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: