Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΑΠΕ - ΜΠΕ - ΜΠΑΜΠΛΟΜ !!! [ video ]

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως το ΑΠΕ-ΜΠΕ γίνεται φερέφωνο κάθε κυβέρνησης. Αυτό που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα είναι πως αναλαμβάνει εργολαβικά να διασπείρει τα ψέματα της εργοδοσίας, μετά από ένα ανατριχιαστικό εργοδοτικό έγκλημα, που βαφτίζεται “ατύχημα”, όπως και εκατοντάδες άλλα κάθε χρόνο.

Έτσι λοιπόν, μετά από το έγκλημα και τον θάνατο του εργάτη της COSCO στο λιμάνι, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδιδε το βρώμικο ψέμα πως ο εργάτης είχε σχολάσει και επέστρεψε μετά το πέρας της εργασίας του, για να πάρει κάποια προσωπικά του αντικείμενα!

Το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ κατήγγειλε το ψέμα από την πρώτη στιγμή, τονίζοντας προς όλα τα ΜΜΕ πως το τραγικό δυστύχημα έγινε περίπου στην αρχή της βάρδιας και όποιος αναπαράγει το αντίθετο είναι ψεύτης και έχει την ευθύνη για όσα λέει-μεταδίδει. “Αυτή η βρώμα που έχει βγει για να ξεπλύνει ευθύνες άλλων δε σηκώνεται, ούτε εδώ ούτε πουθενά, να είναι καθαρό!”

Παρόλα αυτά, διάφορα “αριστερά ΜΜΕ” συνέχισαν χωρίς δισταγμό να αναπαράγουν τα ψεύδη του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το site της Αυγής, όπως φαίνεται και στο στιγμιότυπο, που αλιεύσαμε από τον 902, αρκετή ώρα μετά το τραγικό συμβάν.

Αυτή τη φορά την ανάρτηση δεν την έφαγε το γνωστό ρακούν της Αυγής, αλλά έγινε σιωπηλή διόρθωση, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, ενώ στο κείμενο της ανάρτησης υπάρχει παραπομπή (χωρίς ενεργό σύνδεσμο) και στις πληροφορίες του 902 για τη σημερινή απεργία στο λιμάνι.

Παρόλα αυτά, το σημερινό φύλλο στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας δεν έχει την παραμικρή αναφορά στο ατύχημα στο πρωτοσέλιδο ή στις μέσα σελίδες, δείχνοντας πως δεν ήταν τελικά ένα απλό στιγμιαίο λάθος. λόγω έλλειψης πηγών και επαφής με το εργατικό ρεπορτάζ, αλλά συνειδητή επιλογή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: