Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΠΑΣ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ !!! [ video ]

Ο όρος «αντιεμβολιαστικό κίνημα» αναφέρεται σε οργανωμένες ή μη πληθυσμιακές ομάδες που καθυστερούν τον εμβολιασμό ή τον απορρίπτουν εντελώς, παρά τη διαθεσιμότητα υπηρεσιών εμβολιασμού. Η διστακτικότητα έναντι των εμβολίων είναι περίπλοκη και ποικίλλει ανάλογα με το περιβάλλον, τον χρόνο, τον τόπο και τα εμβόλια. Επηρεάζεται από παράγοντες όπως ο εφησυχασμός, η ευκολία και η εμπιστοσύνη. Ο όρος καλύπτει την πλήρη άρνηση εμβολιασμού, την καθυστέρησή του, αλλά και την αβεβαιότητα σχετικά με τη χρήση των εμβολίων παρά την καταρχήν αποδοχή τους, ακόμη και την επιλεκτική χρήση ορισμένων εμβολίων, αλλά όχι άλλων. Οι ομάδες που υιοθετούν αυτές τις στάσεις αναφέρονται συχνά ως «αντιεμβολιαστές». Η Εισαγγελεία διενεργεί έρευνα και για ιερείς που καταγγέλονται από τους πιστούς ως «αντιεμβολιαστές». Το θέμα αναδείχθηκε σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης προκαλώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα. Πολλοί ιερείς δεν συμμορφώνονται στα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού (μάσκες, αποστάσεις κ.ά.), κάνουν κατήχηση ενάντια στο εμβόλιο και έχουν χωρίσει του πιστούς σε εμβολιασμένους και μη. Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται εκ μέρους τους το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Φωτεινό παράδειγμα σε όλη αυτή τη μεσαιωνική μαυρίλα, ο ιερέας από την Κοζάνη που στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν και δηλώνουν δύσπιστοι με τον κορωνοϊό. Όπως ο ίδιος λέει με την χαρακτηριστική ντοπιολαλιά του.... «Πήρανε κόσμο στο λαιμό τους οι παπάδες και οι πνευματικοί παπάδες… μορφωμένοι τα λένε αυτά. Ο πάσα μήτρος και ο πάσα γελαδιάρης και χωραφιάρης γίνηκαν γιατροί και λοιμωξιολόγοι» λέει χαρακτηριστικά. Ο ιερέας διηγείται την ιστορία γυναίκας που όταν τη ρώτησε αν έκανε το εμβόλιο, εκείνη απάντησε πως δεν το βάζει μέσα της γιατί είναι του σατανά, όπως της είπε ο πνευματικός της. «Ποιος πνευματικός σου; Μ’ αυτόν πήγαινα σχολείο και δεν ήξερε καν να διαβάσει τη λέξη πυρετός, με ρωτούσε εμένα τι γράφει».
Στο video βλέπουμε τον παπά Νικόλα να περιγράφει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χωριό, με τις συζητήσεις ανάμεσα σε εκείνους που έχουν εμβολιαστεί και άλλους που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να το κάνουν. Ακούστε τι λέει για την πανδημία και τους αντεμβολιαστές στο Top Channel και στην εκπομπή «Δεύτερο πλάνο» που επιμελείται ο Κώστας Χρυσάκης.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: