Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

GOOGLE DOODLE : ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!! [ video ]

Σε ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στο κόσμο, στην πίτσα, αφιερώνει η Google το σημερινό (6/12) Google Doodle. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της Google, σαν σήμερα, το 2007, η τέχνη του Ναπολιτάνου «Pizzaiuolo» εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO. Αν και το ψωμί με διάφορες γαρνιτούρες καταναλωνόταν για αιώνες σε αρχαίους πολιτισμούς, από την Αίγυπτο μέχρι τη Ρώμη, η νοτιοδυτική ιταλική πόλη της Νάπολης πιστώνεται ευρέως ως η γενέτειρα της πίτσας.

Η αρχική μορφή της πίτσας είναι η λεγόμενη «Μαργαρίτα», δηλαδή η ζύμη με ντομάτες και τυρί, και «γεννήθηκε» στα τέλη του 1700. Έτσι, η εξέλιξη της πίτσας ακολούθησε έκτοτε την παγκόσμια ιστορία που σημαδεύτηκε από τη μετανάστευσης, την οικονομική ανάπτυξη και την τεχνολογική άνθηση. Μάλιστα η Google φρόντισε να ετοιμάσει και ένα σχετικό παιχνίδι με βάση την pizza και τα κομμάτια της. Σήμερα, υπολογίζεται ότι πέντε δισεκατομμύρια πίτσες (350 φέτες ανά δευτερόλεπτο μόνο στις ΗΠΑ) καταναλώνονται διεθνώς κάθε χρόνο. Ανεξάρτητα από το πώς την κόβετε, η πίτσα είναι εδώ για να μείνει!

ΠΙΤΣΑ ΣΕ ΧΩΝΑΚΙ ΠΙΤΣΑ ΣΕ ΚΩΝΟ ''PIZZA C CONO'' ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΙΤΣΑ !!!

Αυτό που κάνει την pizza τόσο ιδιαίτερη είναι η ευκολία της να είναι πάντα τόσο ίδια και τόσο διαφορετική. Είναι λίγο σαν τους ανθρώπους. Η pizza έχει στυλ! Άλλες φορές είναι στρογγυλή. Άλλες πάλι όχι. Άλλες φορές είναι παχουλή. Άλλες πάλι όχι. Συνήθως έχει σάλτσα ντομάτας.

Άλλά όχι πάντα. Πόσα είδη πίτσας υπάρχουν επιτέλους; Έχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης: παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών, ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!!
 
www.pizzaccono.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: