Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙ....ΚΟΥΛΗΣ !!! [ video ]

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Ναι είναι.
Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς που είναι στην ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω!»
Κυριάκος Μητσοτάκης, 01 Δεκεμβρίου 2021
Σοβαρά τώρα ; Έχουμε κι επίσημα πρωθυπουργό αρνητή της Εντατικής Θεραπείας, αρνητή της σύγχρονης Ιατρικής, αρνητή της επιστήμης ;

Ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε την άκρως αντιεπιστημονική άποψη ότι οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ δεν κινδυνεύουν περισσότερο από τους ασθενείς που νοσηλεύονται εντός ΜΕΘ. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν τη στιγμή που ο αριθμός των μη διασωληνωμένων συμπολιτών μας έχει φτάσει τους 142 σε κοινούς θαλάμους με πρόχειρους αναπνευστήρες.

Το πότε θα έρθει η εισαγωγή τους και εάν επιβαρύνεται περαιτέρω η υγεία τους, φαίνεται να μην είναι κάτι που απασχολεί τον πρωθυπουργό, όπως άλλωστε και πολλά θέματα πολιτικής διαχείρισης στα οποία προτιμά να στρουθοκαμηλίζει.  Την ίδια στιγμή οι κραυγές αγωνίας των μαχητών της πρώτης γραμμής από ένα ΕΣΥ γονατισμένο συνεχίζονται, ενώ το σύστημα υγείας αλλά και η κοινωνία ξεπέρασαν τα όριά τους και μετράνε καθημερινά περίπου 100 νεκρούς, ενώ η κυβέρνηση μετακυλίει τις ευθύνες της στους πολίτες.
«Από τους θανάτους που διαβάζετε κάθε μέρα στο δελτίο του ΕΟΔΥ οι μισοί τουλάχιστον είναι κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη. Το λέω δημόσια κι επώνυμα γιατί η σχετική αναφορά της ΟΕΝΓΕ προς εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον Απρίλιο έχει αραχνιάσει στα συρτάρια τους. Αυτά». έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter, o γιατρός Π. Παπανικολαου, εκτοξεύοντας βαρύτατες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας και την δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ.
Ενδεικτικές της κατάρρευσης των νοσοκομείων οι αποκαρδιωτικές εικόνες με τα παραταγμένα ράντζα (επικουρικές κλίνες) στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου την επομένη της γενικής του εφημερίας – εικόνες τις οποίες δημοσιοποίησε χθες η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Ράντζα (επικουρικές κλίνες) είναι στοιβαγμένα σε διαδρόμους και αίθουσες, με τους ασθενείς και τους συνοδούς τους να συγχρωτίζονται, κόντρα σε όλα τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του νέου κορωνοϊού.
«Στην ταβέρνα κολλάει, στα ράντζα δεν κολλάει», σχολιάζουν οι γιατροί, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να... επιβάλουν πρόστιμο στους ασθενείς, γιατί δεν τηρούν αποστάσεις. Και
για να μη ξεχνιόμαστε όλα αυτά έχουν όνομα και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Και είναι ο πιο ανάλγητος, αδίστακτος, ασυναίσθητος κι ανεπαρκής πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα τα τελευταία 50 χρόνια......

Δεν υπάρχουν σχόλια: