Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΤΖΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ''ΤΕΧΝΙΚΗ'' ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ !!! [ video ]

Έντονη ανησυχία προκαλούν όσα τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, αναφορικά με την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, όπως αυτή καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα. Ο καθηγητής, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δήλωσε πως έχουμε μία «ποσοτική και ποιοτική διαφορά στη διαγνωστική προσέγγιση» που μπορεί να οδηγεί «"τεχνητά" σε πιο χαμηλά» νούμερα. Θύμισε πως τις ημέρες των γιορτών γίνονταν «δύο, τρία, τέσσερα εκατομμύρια self test» και στη συνέχεια οι πολίτες επιβεβαίωναν το αποτέλεσμα με rapid ή μοριακό, κάτι που οδήγησε σε «τρομακτικά νούμερα κρουσμάτων». Πλέον, όμως, αυτό άλλαξε και δεν κάνουμε τόσα, άρα «μπορεί να χάνουμε τα μισά και παραπάνω λόγο αυτής της διαφοροποίησης των τεστ.
Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη, όπως είπε, δεν έχει τέτοια ύφεση κρουσμάτων σε λίγες μέρες, όπως η Ελλάδα». Τόνισε, δε, πως η αγωνία του για την «τεχνητή αποκλιμάκωση» εντείνεται και από τα νούμερα των νοσηλειών με COVID-19. «Οι νοσηλευόμενοι αυξάνονται. Δεν μπορεί να αποκλιμακώνεται (σ.σ. το κύμα) και οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες να αυξάνονται» συμπέρανε και προσέθεσε πως «έχουν αυξηθεί κατά 50%-60% οι νοσηλείες σε απλές κλίνες από τα μέσα Δεκεμβρίου και κατά 15% οι νοσηλείες στις μονάδες (σ.σ. ΜΕΘ). Πιθανότατα θα πάμε σε 750 νοσηλείες σε ΜΕΘ έως το τέλος του μήνα» προειδοποίησε. Εάν, ωστόσο, «αυτό που συμβαίνει δεν είναι «τεχνητό», τότε είμαστε πράγματι σε φάση αποκλιμάκωσης, επεσήμανε ο καθηγητής. «Εάν πέσουν νοσηλείες και δεν ανέβουν τα κρούσματα θα είναι πολύ αισιόδοξη νότα και θα πάμε σε αποκλιμάκωση.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 75.000 - 80.000 παιδιά, ενεργά κρούσματα, στα σχολεία, τόνισε ο Καθηγητής, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους γονείς να ακολουθήσουν πιστά τα πρωτόκολλα και να δηλώνουν τα αληθή αποτελέσματα των τεστ και εξέφρασε την ευχή του να είναι σωστά τα στοιχεία. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν αποκλείεται η Ελλάδα να αποτελεί εξαίρεση σε αυτή την επιδημιολογική εξέλιξη, καθώς μέσα στο κύμα της Όμικρον παραμένει και τη Δέλτα. «Το 15% των κρουσμάτων είναι της Δέλτα», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξουν κι άλλες μεταλλάξεις και γι’ αυτό συνιστά στον κόσμο να εμβολιαστεί. «Εάν δεν αντανακλά την πραγματικότητα θα το δούμε αυτή και την επόμενη εβδομάδα» κατέληξε.....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: