Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ....ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ !!! [ video ]

Τον Σεπτέμβριο του 1991, επτά εκδότες και διευθυντές εφημερίδων περνούσαν την πύλη του Κορυδαλλού.
Το «έγκλημά» τους ήταν ότι από τον Δεκέμβριο του 1990, είχαν δημοσιοποιήσει μία ή δύο προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων, παρά τον νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που απαγόρευε τη δημοσίευση προκηρύξεων.
Το σκεπτικό του Μητσοτάκη ήταν ότι οι τρομοκράτες δεν μπορεί να έχουν βήμα στην κοινωνία και μάλιστα μετά από δολοφονίες. Οι δημοσιογράφοι ήταν οι: Σεραφείμ Φυντανίδης (Ελευθεροτυπία), Χρήστος Θεοχαράτος (Έθνος), Δημήτρης Μαρούδας (Νίκη), Κώστας Κοντοπάνος (Αυριανή), Κώστας Γερονικολός (Δημοκρατικός Λόγος), Σπύρος Καρατζαφέρης (48 Ώρες) και Κώστας Παπαϊωάννου (Ποντίκι).
Η ποινή που τους είχε επιβληθεί ήταν φυλάκιση από 5 – 10 μήνες.
Παρά το γεγονός ότι οι καταδικασμένοι δημοσιογράφοι μπορούσαν να ασκήσουν έφεση, δεν το έκαναν καταγγέλοντας παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στη δικαιοσύνη και αντιλήψεις του παρελθόντος. Αίσθηση είχε προκαλέσει μάλιστα η σύλληψη του Σεραφείμ Φυντανίδη στο σπίτι του, την ώρα που μιλούσε στο ραδιόφωνο του τότε SKY.

 Η συγκεκριμένη σύλληψη είχε γίνει αργότερα από των υπολοίπων, καθώς ο Φυντανίδης, έλειπε σε συνέδριο στο εξωτερικό.
Τον Ιούνιο του ’20 η Novartis κατέληξε σε εξωδικαστική συμφωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ύψους 346 εκατ. δολαρίων για πρακτικές της εταιρίας για παροχή ανάρμοστων οικονομικών οφελών στην Ελλάδα, το Βιετνάμ και τη Νότια Κορέα μεταξύ των ετών 2012 και 2015. Αυτά για την ιστορία.
Την Τετάρτη 19/1 θα περάσει την πόρτα της Εισαγγελίας ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης (πριν λίγες μέρες την πέρασε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου) καθώς κατά το παρελθόν προχώρησαν σε δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές «αποκαλύψεων» του σκανδάλου Novartis.
Τις προηγούμενες μέρες διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις άσκησαν κριτική για τις διώξεις δημοσιογράφων.

«Διώκονται οι Έλληνες δημοσιογράφοι που ανέδειξαν το σκάνδαλο NOVARTIS»

Την Τετάρτη η εμπριμέ φιλελεύθερη δημοκρατία μας θα βρεθεί στο μάτι διεθνών δημοσιογραφικών πρακτορείων. Πάντα οι δημοσιογράφοι των αναπτυγμένων χωρών βλέπουν με συμπόνια υποανάπτυκτα καθεστώτα. Σε λίγο η χώρα μας από κόκκινο θα βαφτεί με μαύρο στο Mapping Media Freedom.
Σήμερα, πολιτικοί, νομικοί και δημοσιογράφοι, δηλώνουν την αντίθεσή τους στην διωκόμενη δημοσιογραφία.
Εκτός των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της αριστεράς/κεντροαριστεράς Α. Τσίπρα και Γ. Βαρουφάκη αναφέρω χαρακτηριστικά (για το πλάτος του πολιτικού φάσματος που αντιδρά) τους Δ. Κουτσούμπα, Δ. Τσοβόλα, Θ. Παφίλη και Λ. Κανέλλη, Γ. Κύρτσο, Μ. Κοττάκη και Κ. Μάρκου, Ζ. Δημαδάμα και Μ. Καρχιμάκη. Γι αυτό πείτε καληνύχτα στον Μητσοτάκη. Αυτό που διέπραξε με τον Βαξεβάνη είναι απόδειξη της νευρικής κρίσης στην οποία βρίσκεται. Στον καιρό των παχέων σκόιλ ελικίκου, δεν δίστασε να στεγάσει την ηθική στο σπίτι του Βολταίρου, να αδειάσει το πόθεν έσχες του από θολές εταιρείες, να καθαγιάσει την οικογενειακή οφ σορ επιχειρηματικότητα, να βαφτίσει το σκάνδαλο Νοβάρτις σκευωρία. Και αντί να ρίξει φως στη διαφθορά, έριξε τα αποσπάσματα πίσω την εισαγγελέα Διαφθοράς. Τώρα, στον καιρό της φθοράς, αποφάσισε και διέταξε να του φέρουν το κεφάλι του μισητού δημοσιογράφου. Έγκλημα με μεγάλη δόση ηλιθιότητας. Απέτυχε με δραματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι μόνο.
Άφησε εκατομμύρια ανθρώπους στο έλεος του ιού, της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας.  Έβαλε πάνω από την Παιδεία και τα παιδιά τούς ιδιοκτήτες κολεγίων, έβαλε πάνω από την Υγεία και τις χιλιάδες ζωές που χάθηκαν, τούς ιδιοκτήτες πάσης φύσεως εξεταστηρίων και νοσηλευτηρίων, πάνω από τα δωρεάν τεστ τις δωρεάν διακοπές του. Καλά τα κατάφερε, έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν υπολόγισε όμως ότι το χάσμα που άνοιξε ανάμεσά τους θα τον καταπιεί τελικά. Πείτε καληνύχτα στον Μητσοτάκη. Κατάφερε να δείξει σε όλους ότι στην αποδρομή του είναι πολύ πιο επικίνδυνος απ’ ό,τι στην επιδρομή του. Διότι στο πρόσωπο του Βαξεβάνη καταδιώκει την ελευθερία του Τύπου, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα. Με μια έννοια καταδιώκει όλους μας. Λίγος, φοβισμένος, νευρικός για όσα γίνονται εκεί έξω, αλλά κι εκεί κάτω από τα πόδια του, πιστεύει - κάπως προς χούντα φέρνει αυτό - ότι, αν τα στόματα κλείσουν, θα κλείσει την πόρτα στην αγανάκτηση, την αντίδραση, την οργή, την αμφισβήτηση. Και στα τσουχτερά, άκρως ευρηματικά τετράστιχα που στοιχειώνουν τον τελευταίο καιρό τον ύπνο του. Πείτε καληνύχτα στον Μητσοτάκη. Με το φαναράκι σας αναμμένο όμως. Για να μην γίνει η νύχτα που ο ίδιος έφερε....νύχτα για μας και την Ελλάδα. Αυτοί που τον ψήφισαν δεν μπορεί, θα κατάλαβαν την μ@λ@κί@ που έκαναν και εύχομαι να επανορθώσουν, όταν έρθει η ώρα. Αυτή η γελοία φιγούρα, που παριστάνει τον πρωθυπουργό, έχει αναγάγει το ψέμμα και την πολιτική απατεωνιά σε επιστήμη!

Το δίλλημα είναι ξεκάθαρο. Ή με την ιστορία μας ή με την ιστορία των Μητσοτάκηδων......

Δεν υπάρχουν σχόλια: