Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ 2022 : ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ !!! [ video ]

Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών προκειμένου να αντικαταστηθούν οι παλιές ενεργοβόρες συσκευές. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να τρέξουν τις λεπτομέρειες. Στόχος του υπουργείου είναι έστω και έμμεσα να βοηθήσει χιλιάδες νοικοκυριά να μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Ως προς το ποιες ηλεκτρικές συσκευές θα είναι επιλέξιμες, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω του προγράμματος θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν με επιδότηση, συσκευές όπως κλιματιστικά, ψυγεία, ψυγειοκαταψύκτες, οι διάδρομοι γυμναστικής και πιθανόν και τα πλυντήρια. Δικαιούχοι αναμένεται να είναι όλοι οι Έλληνες ωστόσο, θα υπάρχουν κριτήρια ιεράρχησης, κλιμακούμενη επιδότηση αλλά και εισοδηματικά κριτήρια τα οποία θα αξιοποιηθούν για την ιεράρχηση των δικαιούχων.

Οι επιδοτήσεις και στους διαδρόμους γυμναστικής αποφασίστηκε από το κυβερνητικό επιτελείο, ώστε να μπορούν οι πολίτες να κάνουν οικονομία αλλά και να παράγουν μόνοι τους ηλεκτρικό ρεύμα, για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην τιμή του.

Ανακοινώνοντας την απόφαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι πρόκειται για ακόμα μία καινοτομία της κυβέρνησης, η οποία συνδυάζει άθληση, μείωση του κόστους ρεύματος για τα νοικοκυριά και την μετάβαση στην πράσινη οικονομία.

«Η γιαγιά θα μπορεί να φορτίζει το τάμπλετ του εγγονού»

Η μεγάλη καινοτομία στις επιδοτούμενες ηλεκτρικές συσκευές είναι το ότι συμπεριλαμβάνονται και οι διάδρομοι γυμναστικής. «Για παράδειγμα, βάζοντας τη γιαγιά πάνω στον διάδρομο θα μπορεί να φορτίζει το τάμπλετ του εγγονού ή, αν τη βάλουν στη γρήγορη σκάλα, το Πλέιστέσιον. Άλλο παράδειγμα είναι ο ένας γονιός να κάνει διάδρομο και να ζεσταίνει το νερό του θερμοσίφωνα ώστε να κάνει ο άλλος μπάνιο» είπε ο κ. Οικονόμου.

«Ή αν π.χ. η οικογένεια θέλει να δει όλη μαζί μια ταινία, μπορούν να κρεμάσουν ένα κόκκαλο στο διάδρομο και να βάλουν τον σκύλο να τρέχει για κανένα δίωρο ώστε να δίνει ρεύμα στην τηλεόραση» πρόσθεσε. Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα θα έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία των πολιτών, όπως την βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας και μείωση της πιθανότητας εγκεφαλικού, κυρίως την ώρα που θα τους έρθει ο λογαριασμός του ρεύματος......  tovatraxi

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: