Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΤΡΑ : ΤΕΛΑΣΙΓΡΑΦΟ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΓΟΣΕ. ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΟΝΟ ΥΠΟΓΕΙΑ !!! [ video ]

Σκληραίνει τη στάση της η δημοτική αρχή και προειδοποιεί πως δεν θα επιτρέψει καμία εργασία επιφανειακής διέλευσης.
Με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Υποδομών και της ΕΡΓΟΣΕ να μην υπολογίζει στο σχεδιασμό της την υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίον, όπως είναι η απόφαση της πόλης ώστε να μην διχοτομηθεί η βόρεια πλευρά του δήμου, η οποία παρουσιάζει εντυπωσιακή ανάπτυξη.
Έτσι, μπορεί η ΕΡΓΟΣΕ να δημοπρατεί σε λίγες ημέρες το έργο από Ρίον έως νέο λιμάνι, αλλά το επίμαχο τμήμα Ρίον - Κανελλοπούλου δεν υπολογίζεται υπογειοποιημένο.
Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην πόλη, οι οργανωμένοι σύλλογοι των βορείων προαστίων βρίσκονται επί ποδός, ενώ ο δήμος προετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές που θα κάνουν αίσθηση.
Ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης δεν πρόκειται να κάνει πίσω καθώς έχει τη συγκατάθεση όλων των φορέων που στηρίζουν το αίτημα της υπογειοποίησης από το Ρίον, ενώ ομόφωνη απόφαση έχει ληφθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με συλλόγους και εκδόθηκε από τη δημοτική αρχή η παρακάτω ανακοίνωση:
΄΄Στα πλαίσια του αγώνα για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και στο τμήμα από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου, έγινε, το Σάββατο 15/1/2022, στο Δημαρχείο, συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων.
Παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι, Χρήστος Κορδάς και Νίκος Ασπράγκαθος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανάλυση της κατάστασης και επαναδιατυπώθηκε ομόφωνα, η απόφαση να διεκδικηθεί, με όλα τα μέσα, το δίκαιο αίτημα της υπογειοποίησης και η συμμετοχή στους αγώνες που θα ξεκινήσουν.
Τονίσθηκε ότι δεν θα επιτραπεί καμία εργασία επιφανειακής χάραξης που διχοτομεί την πόλη και θα απαιτηθεί από την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτό το αίτημα για υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως το νέο Λιμάνι΄΄.
Η λίστα με τις δέκα μεγαλύτερες υπογειοποιημένες διαδρομές του τρένου, είναι:
1.Σήραγγα Καλλιδρόμου, μήκους 9 χιλιόμετρα. Ακούσατε ποτέ κανέναν να μιλάει για φαραωνικό έργο ;
2. Σήραγγα Όθρυος, μήκους 7 χιλιόμετρα, ισχύει το ίδιο
3. Τεμπών 5 χλμ
4. Περάματος, 3,5 χλμ
5. Πλαταμώνα, 2,6 χλμ
6. Κακιάς Σκάλας, 2,4 χλμ


Δείτε, επίσης, ότι 4 από τις 10 μεγαλύτερες υπογειοποιήσεις έχουν γίνει στην Αιγιάλεια.
7. Παναγοπούλας, 4,4 χλμ
8. Αιγίου, 3,5 χλμ
9. Πλατάνου, 2,7 χλμ
10. Τράπεζας, 2,2 χλμ
Μόνο αυτές οι δέκα πιο μεγάλες σήραγγες έχουν μήκος 42 χιλιόμετρα.



Το παρακάτω βίντεο είναι βασισμένο στην αρχική φωτορεαλιστική απεικόνιση της παρουσίασης της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή Σεπολίων που ήδη εκτελείται απο την ΕΡΓΟΣΕ. ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΡΙΟΝ. ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΥΤΕΛΗ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ 
;;;   Ρεπόρτερ                                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: