Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ : ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ''ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ'' ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ !!! [ video ]

Με διπλή στόχευση, αφενός την....''επανεκκίνηση'' και τη....''συσπείρωση'' εσωκομματικά και αφετέρου ένα σαφές μήνυμα αυτονομίας με το βλέμμα ευρύτερα στο προεκλογικό σκηνικό, ανοίγει σήμερα η αυλαία του 3ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή, στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο. Με κεντρικό σύνθημα....«η κοινωνία στο προσκήνιο», η Χαρ. Τρικούπη επιχειρεί επίσης να αναδείξει ότι απευθύνεται σε ένα ευρύ ακροατήριο, προτάσσοντας το – ιδιαίτερα επίκαιρο εν μέσω απανωτών κρίσεων – κοινωνικό πρόσημο, πάντοτε πλαισιωμένο από το....«σοσιαλδημοκρατικό πλαίσιο».
 Στο πρόγραμμα ως έκπληξη είδαν κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου. Η πρώην Επίτροπος και Υπουργός θα συμμετάσχει σε μία από τις τρεις θεματικές που θα γίνουν το τριήμερο 20-22 Μαΐου στο Κλειστού του Φαλήρου. Η θεματική θα αφορά το «σύγχρονο κοινωνικό κράτος και πολιτικές για την κοινωνική κατοικία». Μαζί με την Α. Διαμαντοπούλου θα είναι και η Υφυπουργός Υποδομών υπεύθυνη για την Κοινωνική Στέγη. «Η Άννα Διαμαντοπούλου θα υποστηρίξει μία από τις βασικές πολιτικές που εξαγγείλαμε;», αναρωτούνται πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ διαβάζοντας το πρόγραμμα του Συνεδρίου, θυμίζοντας παράλληλα ότι η ίδια υπήρξε πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αξίωμα του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ. Από την άλλη το μήνυμα του Ανδρουλάκη είναι η ενότητα του χώρου και η Άννα Διαμαντοπούλου υπήρξε κορυφαία Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Περίπου στις 8 το βράδυ αναμένεται να απευθύνει την εναρκτήρια ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης. Θα έχουν προηγηθεί η «τελετή έναρξης», κατά την οποία θα προβληθεί βίντεο αφιερωμένο στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, αλλά και το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Αντόνιο Κόστα. Ασφαλώς η εν λόγω επιλογή δεν είναι τυχαία, μιας και η Χαρ. Τρικούπη έχει επενδύσει πολύ στη συμμαχία με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό. Μάλιστα, το μήνυμα Κόστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ιδιαίτερα θερμό, με αναφορές σε «ανατολή του πράσινου ήλιου». Μέσω βίντεο θα μιλήσουν επίσης ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, οι πρόεδροι Ισπανών και Σλοβένων Σοσιαλιστών και o συμπρόεδρος του γερμανικού SPD. Δια ζώσης θα απευθύνουν ομιλίες ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ και ο Σεργκέι Στάνισεφ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Οι τρεις πρώην πρόεδροι....

Από εκεί και πέρα, η παρουσία των τριών πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ (για πρώτη φορά από το 2019) στην έναρξη του συνεδρίου αναδεικνύεται ως ένα σαφές μήνυμα ενότητας.

Ο Κώστας Σημίτης θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό απόψε, ενώ αύριο το μεσημέρι θα μιλήσουν κατά σειρά οι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος. Έπειτα από μια δεκαετία με ουκ ολίγες αναταράξεις,
άλλωστε, η Χαρ. Τρικούπη επιθυμεί, πέρα από το πάγιο αφήγημα της ανανέωσης, να αναδείξει και μια αίσθηση «συνέχειας»
της παράταξης, την οποία σηματοδοτεί εν πολλοίς και η επιλογή του Πέτρου Ευθυμίου ως προέδρου του συνεδρίου. Για αύριο είναι προγραμματισμένος, επίσης και ο κύριος όγκος ομιλιών των στελεχών, ένα πεδίο επίσης με σημαντικό ενδιαφέρον, ειδικά για όσους εκφράζουν συγκεκριμένες εσωκομματικές τάσεις.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: