Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

''ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ''. ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ''ΝΟΜΙΜΕΣ'' ΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΠ !!! [ video ]

Σε αλλαγές στην ΕΥΠ που στην ουσία διευκολύνουν τις… ''νόμιμες παρακολουθήσεις'' προχωρά η κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα με τις αποφάσεις της αναφορικά με τις παρακολουθήσεις, καθώς πέρασε αργά το βράδυ της Τρίτης τροπολογία η οποία επί της ουσίας καταργεί την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει όποιον παρακολουθείται για τον λόγο και τα αποτελέσματα. Την ΠΝΠ είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΚΥΠατζίδικο «διάγγελμα του».

Η απόφαση για ΠΝΠ σημαίνει «καμία στοιχειώδη διαβούλευση», ούτε για τα μάτια του κόσμου, για τις όποιες αλλαγές.. Η κυβέρνηση αποφασίζει και εφαρμόζει, αφήνοντας ανεπηρέαστο ολόκληρο το θεσμικό το οποίο οδήγησε στις… ''νόμιμες παρακολουθήσεις'', τις οποίες ''δεν γνώριζε''  – όπως δήλωσε – ο πρωθυπουργός, παρόλο που έχει (απευθείας) ο ίδιος τις αρμοδιότητες της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο διοικητής της ΕΥΠ «διορίζεται και παύεται ελεύθερα με απόφαση του αρμόδιου μέλους της Κυβέρνησης. Ο διορισμός διενεργείται μετά από γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της».

Για την άρση απορρήτου επικοινωνιών από την ΕΥΠ εγκρίνεται από δύο εισαγγελείς. Η ΠΝΠ αναφέρει ότι «στο τέλος της περ. (β) της παρ. 1 του άρθρου 5 του ν. 3649/2008 (Α’ 39) προστίθενται δύο εδάφια και η περ. (β) διαμορφώνεται ως εξής: «β. Ενεργεί, ύστερα από διάταξη του εισαγγελικού λειτουργού της παραγράφου 3 του παρόντος και τηρουμένων των διατάξεων του ν. 3115/2003,
άρση απορρήτου επιστολών και τηλεφωνικής ή άλλης επικοινωνίας, καθώς και καταγραφή δραστηριότητας προσώπων με ειδικά τεχνικά μέσα και ιδίως με συσκευή ήχου και εικόνας εκτός κατοικίας. Η διάταξη αυτή υποβάλλεται προς έγκριση μέσα σε είκοσι τέσσερις (24) ώρες στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών. Η ισχύς της διάταξης αρχίζει από την έγκριση του Εισαγγελέα.
Η Washigton Post, η εφημερίδα που αποκάλυψε το σκάνδαλο watergate στις ΗΠΑ που οδήγησε στην παραίτηση Νίξον από την προεδρία των ΗΠΑ δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για το Ελληνικό Watergate όπως το αποκαλεί.....

imerodromos

Δεν υπάρχουν σχόλια: